Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Satellitövervakningssystem placeras i Madrid

Som ett resultat av Brexit har Europakommissionen beslutat att centrumet för satellitövervakningssystemet Galileo flyttas från Swanwick och placeras i San Martín de la Vega utanför Madrid. Det är ett tekniskt organ som ansvarar för övervakning av känslig information via ett satellitnavigeringssystem.

Huvudkontoret ligger i Frankrike i Saint Germain en Laye. Centrumet är Galileos ”hjärna” för hela dess säkerhet. GSMC är systemets operativa centrum. Centrumet kommer att drivas dygnet runt alla dagar av kvalificerade operatörer. I Madrid placeras det centrumet som fungerar som en backup till huvudkontoret i Frankrike.

Mellan 60 till 80 kvalificerade operatörer kommer att placeras vid centrumet utanför Madrid.

Anledningen till att det placeras i San Martín de la Vega är på grund av de utmärkta tekniska möjligheter som finns i området där flera tekniska institutioner finns stationerade som Instituto Tecnológico de la Marañosa och INTA (Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial).

I förra veckan blev det också klart att flygtransportorganisationen IATA lägger sitt huvudkontor i den spanska huvudstaden. Det tillkännagav presidenten för IATA:s Europakontor, Rafael Schvartzman.

Nyhetsbyrån EFE skriver att Madrid nu får det övergripande ansvaret för den civila trafiken i Nord- och Latinamerika, Europa, Afrika, Mellanöstern och visa områden av Asien.

19.01.2018
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjöa