Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

MiMove blir huvudsponsor till Köpa Hus Utomlands

Fastighetsmässan Köpa Hus Utomlands är Skandinaviens största utlandsboendemässa. Första mässan arrangerades 2003. Sedan dess har Fair Media arrangerat omkring 100 mässor. Samtidigt har svenskarnas intresse ökat för att köpa hus eller lägenhet i solen. För första gången väljer man nu att ta in en huvudsponsor för arrangemanget berättar VD Björn Simonsson.

- Vi sökte efter en samarbetspartner som passar in i mässans koncept och valet föll på fastighetsportalen MiMove.

- MiMove har som ambition att underlätta för dem som letar bostad i Spanien på nätet, både genom ett stort och samlat utbud av objekt och att medlemsföretagen är kontrollerade för ökad trygghet för kunderna. Vi tycker att portalen kompletterar mässans fysiska närvaro på ett bra sätt. Intresset är otroligt stort för att köpa hus utomlands och som vanligt ligger Spanien i topp. Därför kändes MiMove helt rätt, säger Björn Simonsson till Svenska Magasinet.

Förutsättningarna för att köpa bostad utomlands är bättre än på länge. Låga räntor, låg arbetslöshet och överkomliga priser gör att fler vågar drömma om ett hem i solen. 2017 slog utlandsmässan besöksrekord och Björn Simonsson förväntar sig att intresset är ännu större i år.

- Det känns som en självklarhet att samarbeta med Skandinaviens största mässa för bostäder i utlandet. Kombinationen av överblicken MiMove.com ger av utbudet och möjligheten att träffa mäklare på hemmaplan ger ett stort mervärde för mässbesökarna, säger Ola Lundell, VD för MiMove.

MiMove är en ledande portal för fastigheter i Spanien. Portalen presenterar objekt från mäklare som är kontrollerade och godkända av MiMove.

- Svenskar är vana vid en mycket hög nivå på mäklartjänster från bostadsmarknaden i Sverige och förväntar sig detsamma i Spanien. Eftersom det saknas formella krav på mäklare i Spanien blir det inte alltid helt rätt och det är ett problem vi löst genom att vi satt upp en standard som våra medlemsföretag förbinder sig att följa. Det ger en ökad trygghet och transparens för bostadsökarna, säger Ola Lundell.

MiMove sponsrar alla tre utlandsmässorna under våren 2018: Älvsjö, Stockholm 17-18 februari, mässan i Göteborg 3-4 mars och mässan i Malmö 13-14 mars.

Vid Köpa Hus Utomlands i Älvsjö, Stockholm, den 17 och 18 februari finns som vanligt Svenska Magasinet och systertidningen Spañien Magasinet på plats.

19.01.2018
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö