Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Turismen i Andalusien växer

Turistnäringen i Andalusien slog alla rekord under 2017 och genererade en omsättning på 20.400 miljoner euro, en siffra som förväntas slås under 2018.

Regionalregeringens president Susana Díaz talade idag på invigningen av turistmässan Fitur, som vi har skrivit om i en tidigare artikel idag. Hon var glad för siffrorna för 2017 och särskilt då för att tillväxten inte bara har varit utmed kusten utan även i inlandet. Förra året kom det 29,5 miljoner turister till Andalusien, vilket är en ökning med 4,5% jämfört med 2016. I år förväntas en liknande ökning och möjligtvis passeras 30 miljoner turister en siffra som inte varit förväntad innan 2020.

"Även om det fortfarande finns mycket arbete som skall göras för att öka sysselsättningen så var 2017 en framgång med 4,6% ökning i antalet inskrivna i socialförsäkringssystemet och denna ökning ligger över det nationella medeltalet. Vi har också lyckats att minska säsongsvariationerna" sade Díaz .

"Det finns fortfarande mycket att göra, men vi är på rätt väg, om 2018 förblir densamma, kommer vi att överträffa alla våra förväntningar", sa Díaz.

17.01.2018

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjöa