Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Vattenresurserna i södra Spanien är fortsatt ansträngda

Det senaste ovädret med bitvis spektakulära snötäcken har gett en viss förbättring av nivåerna i vattenreservoarerna, men de innehåller fortfarande alarmerande lite vatten.

Den senaste nederbörden över Málagaprovinsen ökade reservoarerna med 3,45 kubikhektometer (från 204,19 till 207,66) detta motsvarar vad enbart Málaga stad förbrukar under en månad.

La Viñuela som är den största reservoaren i området är också den som har minst fyllnadsgrad, den är fylld med 36,38 kubikhektometer vilket bara är 0,1 mer än vid årsskiftet. Detta innebär att reservoaren är fylld till bara 22% av sin kapacitet, detta är ungefär hälften av vad den hade vid denna tiden under förra året.

Det ser lite bättre ut för de övriga reservoarerna, eller man kanske egentligen skall säga lite mindre dåligt. Guadalhorces reservoar är fylld till 45%, Guadalteba 27,16%, Conde de Guadalhorce 32,59%, La Concepcion (Marbella) 51,88%, Casasola 43,23% och El Limonero 44,45%.

17.01.2018

Om man tar en titt på långtidsprognosen ser det bra ut för turismen men mindre bra för jordbruket, i skrivande stund finns inte en regndroppe i sikte under resten av januari.

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö