Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Mytomspunnet kungligt residens i Motril kan bli lyxhotell

I nära tre decennier var det sommarbostad åt det belgiska kungaparet Baudouin I och Fabiola. Varje sommar besökte de Costa Tropical och finca Villa Astrida som hade fått sitt namn av svenska Astrid som blev en omtyckt drottning i Belgien.

Det var här kung Baudouin avled vid ett besök sommaren 1993. Drottning Fabiola avled 2014. Sista gången hon besökte Villa Astrida var 2009. Fabiola lät testamentera sommarbostaden till en stiftelse som bär hennes namn. Det är stiftelsen som vill göra den kända kungliga sommarbostaden till ett lyxhotell.

I februari senaste året meddelade Motril kommun stiftelsens önskan. Vad det nu handlar om är att få fram alla tillstånd. Enligt stadsplanen måste den 26.000 kvadratmeter stora tomten klassificeras om från bostad till hotell.

Både Motril som regionalregeringen Junta de Andalucia ser positivt på de nya planerna att Villa Astrida kan byggas om till lyxhotell. Det ska även byggas ett litet kapell till kung Baudouin ära. Den belgiske monarken var en troende katolik skriver dagstidningen Ideal som var först med nyheten.

Baudouin och Fabiola var mycket populära i Motril där de kunde röra sig helt fritt. Villa Astrida ligger vackert vid strandkanten. Motril har i nuläget bara två hotell vid havet. Det senaste som byggdes var Hotell Playa Granada Club Resort tidigare Robinson som började byggas år 2000.

12.01.2018

Läs en tidigare artikel om Villa Astrida i Motril: Mytomspunnet kungligt residens har mist sin glans
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet