Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanska legionärer måste banta

500 gram på en vecka. Det bör de spanska legionärerna minska i vikt och därför införs ett hårdare fysiskt program skriver Diario SUR. När José Millán-Astray grundade den spanska Legionen som ett svar på Frankrikes, La légion étrangére, som startade 1831 för användning ibland annat Algeriet, var målet att de skulle vara i topptrim. De skulle vara snabbast och starkast både i ord som handling.

Nu visar det sig att flera av de som ingår i regementen är överviktiga. Sedan i somras har de ansvariga vid Brileg (Brigada de la Legión) beslutat att de legionärer som ligger över 25 i BMI, Body Mass Index, genast ska komma i toppform.

Och bland de första som fick genomgå BMI-undersökning var 3.000 militärer vid Legionens regemente i Viator (Almería) och Ronda. Sex procent av dessa hade ett BMI över 30 och två procent låg över 35 vilket indikerar svår fetma.

Nu är det yoghurt och frukt som gäller till frukost. Till lunch blir det en måltid baserad på sallad och yoghurt och frukt till efterrätt. Och bara vatten som dryck. Till middag väntar kokta grönsaker eller sallad plus något grillat.

I framtiden väntar regelbundna medicinska tester och intensiv fysträning. Meningen är att legionärerna ska bli lika vältränade och i god form som i fornstora dagar.

10.01.2018

Läs en tidigare artikel: Mytomspunnen främlingslegion med säte i Ronda
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän