Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Anställda och fack kräver fler lokförare och personal vid pendeltåg

I somras drabbades pendeltågslinjen Cercanías C-1 mellan Fuengirola och Málaga av förseningar och inställda avgångar på grund av brist på lokförare och personal. Det råder fortsatta problem på linjen och personalantalet har inte ökat trots tidigare kritik.

Det uppmärksammas återigen av de anställda vid Renfe och de anslutna i FSC (Federación de Servicios a la Ciudadanía) i fackförbundet CC OO. De kräver nu en utökad personalstyrka och att budgeten för att underhålla pendeltågslinjen ökar skriver Diario SUR på onsdagen.

Antalet klagomål har ökat och enligt Bartolomé Muñoz som är fackombud för de järnvägsanställda inom CC OO har inte något gjorts trots att det nu har gått sex månader sedan problemen uppmärksammades sommaren 2017. De verkliga behoven är ännu inte täckta säger han till tidningen.

Dessutom saknas det personal vid flera av pendeltågsstationerna som Málaga Centro Alameda, Victoria Kent och flygplatsen. Vid flera tillfällen har det inte funnits personal på plats vid stationerna i Torremolinos och Arroyo de la Miel.

10.01.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet