Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Allt fler utlänningar skriver sig i Marbella

Av 6.076 personer som mantalsskrev sig i Marbella under fjolåret var omkring 5.000 utlänningar. Marbella har idag 147.248 invånare och börjar närma sig 150.000-strecket. Det visar siffror från motsvarigheten till statistiska centralbyrån INE (Instituto Nacional de Estadística) som Diario SUR idag redovisar.

Marbella kommun uppger att antalet personer som skriver sig i Marbella fortsätter att växa i en spektakulär takt jämfört med året 2016. Kommunen har en kosmopolitisk prägel och det visar sig i den senaste befolkningstillväxten där 5.000 av 6.000 nyinskrivna är utlänningar.

Antalet utlänningar som är skrivna i Marbella har ökat från 32.810 till 37.710 vilket innebär att en fjärdedel av den totala befolkningen är utifrån. Siffran bedöms dock vara ännu större då många utlänningar äger fastigheter i Marbella kommun men inte är mantalsskrivna.

Nästan hälften av utlänningarna i Marbella utgörs av brittiska, ryssar, marockaner och ukrainare. Också anmärkningsvärt är antalet italienarna som är nästan 2.000. Det finns cirka 1.700 registrerade tyskar. Antalet svenskar är nästan tusen stycken.

Totalt finns det 143 nationaliteter som är skrivna i Marbella.

10.01.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet