Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Málaga Education Week: Språkturismen allt viktigare

Málaga var den första stad i Spanien där spansk språkskola för utlänningar startade så tidigt som 1947. Numera finns det 20 officiella språkskolor som ingår i Instituto Cervantes, tolv i Málaga stad och ytterligare åtta i provinsen.

Idag inleds Málaga Education Week som pågår till söndag. Cirka 500 yrkesverksamma inom språkturism och spanskundervisning samlas i Málaga. Flera evenemang arrangeras. Bland annat en utställning på Calle Larios från den 8 till 30 januari med 40 bilder som betonar språkturismens betydelse för Málaga.

Initiativet riktar sig till lärare, akademier, representanter från institutioner och internationella utbildningsorganisationer. Bakom evenemanget står Sällskapet för spanska språkskolor Nacem (Asociación de Escuelas de Español en Málaga) och föreningens andalusiska moderorganisation AEEA plus flera andra.

Spanska är det näst mest talade modersmålet i världen efter antalet invånare. Cirka 472 miljoner människor har spanska som sitt modersmål vilket utgör åtta procent av världens befolkning.

Spanska är det tredje mest använda språket i sökmotorer på nätet och det andra i sociala nätverk som Facebook och Twitter. Efter antal besök är spanska nummer två bland de som surfar in på Wikipedia.

Språkturismen har blivit allt viktigare. Kusten tar emot cirka 13.000 språkstudenter varje år vilket skapar cirka 1.500 arbetstillfällen.
”Vi tar emot studenter från hela världen och de lämnar Málaga som ambassadörer för vår stad” säger Málagas borgmästare Francisco de la Torre.

09.01.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän