Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tre personer häktade för dubbelmordet i Coín

De två bröderna Luis, 63, och José, 50, som dödades i stadsdelen Fuensanta i Coín i torsdags i samband med en fejd mellan två rivaliserande zigenarfamiljer begravdes i söndags. Coíns borgmästare Fernando Fernández säger till nyhetsbyrån Europa Press att begravningen skedde i stillhet som förväntat utan några incidenter. Nu är det dags att vända blad och gå vidare utan fler strider betonar borgmästaren.

I helgen hölls häktningsförhandlingar vid domstolen i Coín. Totalt häktades tre personer för mord, två vuxna samt en minderårig, skriver Diario SUR. Eftersom den ene är under 18 år har det ärendet överlämnat till en domstol i Màlaga som har fall som rör minderåriga. Samtliga är häktade och har inte möjlighet att bli frisläppta mot borgen.

Det var i torsdags som ett bråk började mellan två familjeklaner i Coín som går under namnen ”los mudos” och ”los franceses”. Familjemedlemmarna var utrustade med påkar och knivar. Omkring 40 civilgardister och poliser kallades till platsen.

Två bröder, Luis och José, i familjeklanen ”los mudos” dödades. Flera andra skadades och fick uppsöka vårdcentralen medan två andra ådrog sig svårare skador och fick föras till två olika sjukhus i Málaga.

Bråket skulle ha utlösts efter att äldre medlemmar ur ”los franceses” skulle ha blivit störda under siestan av unga medlemmar i familjen ”los mudos”.

09.01.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet