Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svenska fotbollsfans greps i Sevilla misstänkta för misshandel och skadegörelse

Totalt 23 personer däribland tre svenskar greps efter bråk i samband med lördagens derby mellan Real Betis och Sevilla. Samtliga har under måndagen blivit släppta men måste anmäla sig vid domstol den närmaste tiden i avvaktan på utredning skriver nyhetsbyrån Europa Press.

Regeringens talesperson i Andalusien, Antonio Sanz, säger enligt nyhetsbyrån att de tre svenskarna hade rest till Sevilla för att se derbyt. De blev inblandade i det slagsmål som uppstod mellan ultrafans för Real Betis och Sevilla. Tillsammans med de övriga gripna måste svenskarna anmäla sig till domstol den 3 och 17 varje månad till händelsen är utredd. Samtliga är misstänkta för misshandel och skadegörelse.

Fotbollsfansen som tillhör Real Betis och Sevilla Fútbol Club började bråket på bron Barqueta nära Ramón Sánchez Pizjuán där matchen spelades i lördags kväll. De gripna bar på olika trubbiga föremål som påkar och knivar.

Via ett socialt nätverk hade det gått ut ett meddelande om att de båda grupperna skulle mötas för att göra upp. Klockan 1 natten mot söndagen observerade lokalpolis flera personer med täckta ansikten varpå de kallade på extra förstärkning.

En person skadades i bråket. Samtliga gripna är mellan 20 till 30 år.

08.01.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän