Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Antalet svenska flygresenärer till Málaga ökar med 41,4 procent

Svenskar var den nationalitet som ökade mest bland utländska resenärer till Málaga flygplats under fjolåret 2017. Det visar den senaste statistiken ”Balance Turístico” från provinsstyrelsen Diputación de Málaga. Av 20 länder som har flest resenärer till Málaga spelar Storbritannien, Holland, Sverige och Tyskland i egen division.

Storbritannien är fortsatt störst med 2,8 miljoner resenärer och en uppgång på 230.000 passagerare jämfört med året innan. Det betyder att en av tre utländska resenärer som ankomer terminalerna på Málaga flygplats kommer från Storbritannien.

Sett till ökning i procent så sticker Sverige ut. Antalet svenska resenärer ökade med hela 41,4 procent under 2017. Därefter följer Holland, 29,7, och Italien med 27,8 procent. Även Danmark, 16,2, Tyskland, 13,1, Finland, 11,5, Ryssland, 11,3 och Belgien, 11,2, redovisar stora ökningar.

Elías Bendodo, president i turistmyndigheten Turismo Costa del Sol, gläds åt de positiva siffrorna. ”Vi ser resultatet med att sprida information och den mångfald vi står för under hela året”.

Även antalet resenärer som anlände till Málaga med AVE-tåget samt kryssningsfartyg ökade med 14 procent under 2017.

08.01.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet