Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Varning för bluffsamtal

Guardia Civil varnar för att det under de senaste dagarna har kommit en ström av bluffsamtal till Europa, det består av en kort ton som blir ett missat samtal.

När mottagaren av samtalet ser att det finns ett missat samtal, då är det många som ringer upp det missade samtalet. Då kan det bli mycket dyrt för den som ringer upp och bedragaren tjänar pengar.

Samtalen kommer från fasta telefoner i länder som Albanien, Ghana, Elfenbenskusten eller Nigeria. Samtalen har prefix (landskod) 355, 225, 233 eller 234. Vid uppringning till dessa nummer debiteras man en mycket hög tilläggsavgift som kommer bedragaren tillgodo.

07.12.2017

Guardia Civil varnar alla för att ringa upp missade samtal från dessa länderna såvida man inte ser att det kommer från någon man känner. I Sverige har de även problem med bluffsamtal från Somalia, landskod 252 och Seychellerna 248. (En av tio svenskar har lurats). Det kostar inget att svara men har du ett missat samtal som inleds med ett okänt utlandsnummer bör du inte ringa upp, för det är när du ringer upp som det kan bli mycket dyrt. 
  • 355 Albanien
  • 225 Elfenbenskusten
  • 233 Ghana
  • 234 Nigeria
  • 252 Somalia
  • 248 Seychellerna  


Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän