Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Byggföretag investerar nära 200 miljoner euro i bostäder i Mijas

Sedan tidigare stod det klart att investeringar på 150 miljoner euro kommer att satsas i nybyggnation av bostäder i La Cala och Calahonda. På torsdagen skriver Diario SUR att ytterligare investeringar väntas i Mijas Costa. Denna gång är det byggföretaget Bekinsa som ska börja med projektet Jardines de Las Lagunas och 600 bostäder plus ett grönområde på 10.000 kvadratmeter.

Den totala investeringen i nya bostäder enbart i Mijas Costa börjar alltså närma sig 200 miljoner euro. För närvarande har bolaget redan begärt bygglov för den första etappen som omfattar 124 bostäder. Dessa kommer att uppföras vid Mercadona i Las Lagunas. Priset kommer att ligga på mellan 215.000 och 350.000 euro.

Bekinsa tillsammans med La Cala Golf blir det största investerarna i Mijas Costa. Den spanska filialen till brittiska Taylor Wimpey Plc och den irländska hotellkedjan FBD Hotels and Resorts planerar för nybyggen kring La Cala Golf Resort med över 600 nya bostäder.

Andrés Ruiz, kommunalråd för stadsplanering i Mijas kommun, säger till tidningen att de senaste satsningarna visar att investerarna känner säkerhet och att vi har deras förtroende.

07.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet