Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Skolor bötfällda för oljud från idrottande elever

Málaga kommun har bötfällt två skolor med vardera 12.000 euro på grund av buller när elever utövat sportaktiviteter efter skolans slut. Alla aktiviteter på skolgården är förbjudna efter skoltidens slut. Så var beskedet från lokalpolisen när de i onsdags överlämnade boten till skolan Lex Flavia Malacitana. Tidigare har även skolan Félix Revello de Toro i stadsdelen Teatinos fått samma sanktion.

Det kan höras en hel del från skolgårdar i Spanien. I Málaga kommun finns det klara regler vilka aktiviteter som får arrangeras på skolgårdar och när på dygnet det passar sig. I dagsläget är det fyra skolor som har ansökt om att få arrangera eller låna ut sina ytor till lokala klubbar skriver Diario SUR på fredagen.

Aktiviteter på skolgården efter skoltidens slut är i regel inte tillåtit. Närbeläggen bebyggelse gör att grannar kan störas.

Under gårdagen fick exempelvis basketträningen på skolan Lex Flavia avbrytas. Skolgårdens basketplan har använts av det andalusiska basketförbundet. Cirka 25 flickor och pojkar fick i stället vandra hemåt.

Flera skolor lånar ut sina anläggningar till klubbar som organiserar träningar.

01.12.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän