Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Drakbåtsfestival i Torrevieja

Nu i helgen arrangeras Festival Intercontinental Dragon Boat de España i Torrevieja. Det är för andra gången som den arrangeras och i år blir det dessutom ett rekordförsök.

Under festivalen kommer deltagarna att göra ett försök att komma med i Guinness rekordbok. De skall försöka att slå det gamla rekordet för 24 timmars långdistanspaddling med drakbåt. Det gamla rekordet hålls av en klubb i Hong Kong och lyder på 247 kilometer.

Rekordförsöket startar på lördag den 11/11 klockan 22:00 och avslutas ett dygn senare. Runt 250 drakbåtspaddlare från många olika länder kommer till Torrevieja under helgen. Evenemanget hålls i Nautical Club Marina Internacional och Royal Nautical Club of Torrevieja.

10.11.2017

Nu är det inte bara långdistanspaddlingen som står på programmet utan det finns många olika kategorier som tävlar på distansen 200 meter.

Båtarna har antingen 10 paddlare plus styrman och trumslagare eller också 20 paddlare plus styrman och trumslagare. Det finns kategorier både för män och för kvinnor samt mixade.

Tävlingarna börjar på lördag med försök och semifinaler för klubbar klockan 09:00 – 16:00. Finalerna går mellan 17:00 - 18:00, då blir det även final mellan kontinenterna (Amerika, Europa och Asien) som sätts ihop av paddlare från klubbarna i de deltagande länderna. Klockan 18:00 blir det en blomsterseremoni och 20:00 – 21:00 är det prisutdelning och avslutningsmiddag för deltagarna.   
Drakbåtar

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet