Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nu skördas superfrukten granatäpple

I provinsen Alicante skördas hela 95 procent av granatäppleskörden i Spanien som går på export till Tyskland, Sverige, Frankrike, Storbritannien och Nederländerna eller säljs i livsmedelsbutiker här i Spanien. Granatäpple räknas till superfrukterna som är mycket nyttiga.

Alicante, Castellón, Valencia och Murcia är de provinser i Spanien som flest granatäpplen skördas. Omkring 4.000 personer arbetar direkt eller indirekt med skörden just nu. Enbart i Elche nära Alicante finns en odling på 3.000 hektar.

Granatäpple tillhör superfrukterna och med det menas att de är mycket hälsosamma och nyttiga. De är fullproppade med antioxidanter,

Det sägs att de kan hämma prostatacancer och åderförkalkning samt ha hälsoeffekter på bland annat följande; lungcancer, inflammationer, blodproppar och tandköttsinflammation.

Granatäpplens saft är mycket rik på C-vitamin, kalium, polyfenoler och en mängd andra nyttiga antioxidanter som hjälper huden att hålla sig i form. Granatäpple betyder ”äpple med många frön”.

Tyvärr är det också en underskattad frukt som inte används i lika stor utsträckning som den borde. Så glöm inte köpa med dig hem några granatäpplen från butiken idag.

Det är bara kärnorna som äts på granatäpplet och de har en sötsyrlig smak som påminner lite om röda vinbär och passar bra till desserter och sallader. Eller helt enkelt ätas naturellt på en tallrik med sked.

10.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet