Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Katolska kyrkans inkomster ökar

Det är de troende eller kyrkans medlemmar som bidrar med mest finanser till den katolska kyrkan i biskopsstiftet Málaga. Det frodas en hel del myter via politiska partier och sociala organisationer att det är staten som håller uppe den katolska kyrkan. Faktum är att 74 procent av katolska kyrkans intäkter kommer från medlemmarna själva.

Numera finns det en annan öppenhet och transparens hos den katolska kyrkan jämfört med tidigare skriver Diario SUR på fredagen. Biskopsstiftet provinsen Málaga där även den spanska enklaven Melilla i Nordafrika ingår redovisade på torsdagen sitt resultat för 2016.

Under fjolåret ökade katolska kyrkans inkomster i stiftet med 6,2 procent till 20.090.965 euro vilket var en ökning med 1.249.263 euro jämfört med året innan.

Medlemmarna bidrog med 14,81 miljoner euro vilket motsvarar 73,7 procent av stiftelsens inkomster. Det kom genom direkta bidrag eller donationer. Religiösa tjänster som bröllop, dop, konfirmation och begravningar bidrog med 2,6 miljoner. Kyrkan mottog också en ränta på 3,32 miljoner enligt uppgifter från prästen Guillermo Tejero och Ana Medina, talesperson för biskopsstiftet i Málaga (bilden).

I det katolska biskopsstiftet Málaga är 317 präster verksamma. Det finns 69 katolska skolor där 37.639 elever går.

Den största utgiften, 6.345.980 euro, som motsvarar en tredjedel går till kyrkans verksamheter och välgörenhet. 4,121,298 euro går till underhåll av religiösa byggnader.

Pengar går också till hjälpverksamhet via Caritas och behandlingar av aidspatienter, äldre, fattiga, hemlösa och de som riskerar social utslagning.

10.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet