Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spaniens nationaldag

Idag den 12 oktober är det Spaniens nationaldag som firas till minne av att Christoffer Columbus landsteg i Amerika den 12 oktober 1492.

Dagen kallas också för ”Día de la Hispanidad", Hispanidad är en sammanslutning av länder med ursprung från den iberiska halvön och Spanien. Dagen är en nationell helgdag och de flesta butiker och alla kontor är stängda. Firandet är ganska stillsamt, landets flagga hissas i Madrid av den spanske kungen, sedan följer en militärparad och en flyguppvisning. Det brukar inte vara något större firande på gatorna utan många stannar hemma med sina familjer och tittar på paraden och flyguppvisningen på TV.

Det är även en religiös helgdag för ”Virgen del Pilar” som firas i delar av Spanien, Guardia Civil Trafico räknar med mycket trafik idag med över 6,3 miljoner trafikrörelser. Väderleksrapporten lovar fint väder med temperaturer över det normala i hela landet.

I Madrid hålls det traditionsenligt en stor parad, sändningen visas i spansk tv, i RTVE börjar sändningen klockan 11:00.

12.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän