Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Málaga har sin egen vinstil och bör inte jämföras med La Rioja

Den erkänt duktige franske vinmakaren Michel Rolland har besökt vindistriktet Málaga som han berömmer. Han säger också att provinsen inte bör jämföras med andra vinregioner.

Málaga har ett mycket bra klimat men måste samtidigt försöka hitta metoden för att kunna göra det bästa vinet i området. Däremot ska vi inte jämföra vin från provinsen Málaga med vin från Rioja och inte mindre från Rioja alavesa som inte har samma jord och inte heller samma klimat. Det säger den erkänt duktige franske vinmakaren Michel Rolland (Libourne, 1947) som sägs ha revolutionerat vinvärlden.

Diario SUR skriver på onsdagen om mannen som har odlat vin i 21 länder och samarbetat med 160 vinproducenter. På tisdagen besökte Rolland provinsen Málaga tillsammans med sin affärspartner Javier Galarreta för att presentera projektet Rolland&Galarreta vid Bodegas Lara.

Málaga är ett område som precis som andra vindistrikt kan producera goda viner. Det som man gör i Málaga gör man i Málaga. Jag har sagt tusen gånger att om du vill göra en Rioja måste du köpa vinodlingar i Rioja, säger Rolland.

Han säger att Spanien gör fantastiska viner. Det gäller också att se på den internationella marknaden och inte alltid prata om samma viner. Även om konkurrensen är knivskarp så har Spanien potential att utveckla mycket goda viner. Spanien har en privilegierad plats i världen.

Det finns dock mörka moln på himlen. Det är klimatförändringar och brist på vatten som ger torka.

11.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet