Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

San Miguel flyttar huvudkontoret från Katalonien till Málaga

Allt fler företag ”röstar med fötterna”, det vill säga väljer att flytta huvudkontoren från regionen Katalonien till andra spanska regioner. För att garantera rättssäkerheten har ölbryggeriet San Miguel beslutat att flytta sitt huvudkontor i Lérida i Katalonien till Málaga. Cervezas San Miguel som ingår i Mahou-gruppen i Madrid har funnits i Lérida sedan 1957. Företaget har valt att ta beslutet inför en eventuell självständighetsförklaring.

Företaget säger i en kommentar att de valt Málaga för att säkerställa maximal rättssäkerhet för företaget och dess personal medan företaget fortsätter att utvecklas.

Det är ingen slump att det blir Málaga där öljätten San Miguel har haft tillverkning sedan 1966. Málaga är en av Mahous viktigaste produktionscenter med 2.500.000 hektoliter öl per år. Det senaste decenniet har 35 miljoner euro satsats i anläggningen som ligger vid sidan om den gamla infarten till Málaga flygplats.

Från och med nu kommer huvudkontoret för Cervezas San Miguel SLU att ligga i Málaga. De övriga fabrikerna ligger i Lérida och Burgos. Mahou SA som äger San Miguel till 100 procent har sitt huvudkontor i Madrid.

Svenska Magasinet berättade i förra veckan om CaixaBank, Sabadell och Gas Natural som väljer att flytta sina huvudkontor från regionen Katalonien till andra spanska regioner på grund av osäkerheten och den rådande situationen.

Nu meddelar även Abertis, Colonial och Cellnex samt företagsgrupper som Adeslas, MRW och Planeta att flytta sina huvudkontor till andra spanska regioner.

10.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet