Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Soppfestival i Álora

Den 7 oktober är det dags för den årliga soppferian i den lilla andalusiska staden Álora. Det är den fjortonde upplagan av det gastronomiska evenemanget som har tonvikt på den lokala gastronomin.

Det kommer att lagas mer än 6.500 portioner av den traditionella soppan "Perota de Álora" som tillverkas av bröd, paprika, lök, tomater, potatis, sparris, olja och oliver. Förutom soppan så serveras också lokalproducerad ost, bröd, citrusfrukter och oliver.

Det kommer också att finnas mer än 70 företag relaterade till gastronomi som exponerar sina lokalt framställda produkter samt utställare som visar äldre utrustning för livsmedelsframställning. Dessutom visas jordbruksutrustning relaterat till slakt, apelsin, olivolja, mandel, hemlagad tvål och osttillverkning. Allt är sådant som kan betraktas som essentiellt för den lokala ekonomin.

Hela arrangemanget startar klockan 12:00, på torget "Plaza Baja de la Despedía" kommer det under dagen att vara olika uppträdanden med flamenco och sång. För barn kommer det att anordnas intressanta verksamheter och guidade turer organiseras från klockan 16:00.

Det kommer att finnas en särskild rutt innefattande 15 barer där det erbjuds drycker med gratis sopp-tapas.

06.10.2017

Det är lätt att ta sig till Álora, pendeltågslinje C2 från Málaga går dit och från stationen går det bussar upp till gamla stan där allt händer. Kommer man med egen bil så finns det en stor parkering som också har busstrafik upp till centrum.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän