Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Höstrusk eller en plats i solen?

Till helgen är det dags för Köpa Hus Utomlands på Svenska Mässan i Göteborg och det är mer Spanien än någonsin. Spanien är det populäraste landet när svenskar söker en semesterbostad i ett varmt land. Även Portugal, Frankrike, Turkiet, Thailand, Norra Cypern, Italien, Grekland, Kap Verde, Kroatien och Mexiko finns med vid utställningen i Göteborg.

- Det var stort intresse på mässan i Stockholm så nu hoppas vi på tillströmming av besökare till Svenska Mässan i Göteborg kommande helg. Det är entré 2 mellan klockan 10.30 till 17 lördag och söndag som gäller. Det är gratis inträde, säger Åsa Holmsten, projektansvarig.

Sedan snart 15 år arrangerar Fair Media International AB fastighetsmässor i Norden för köp av bostäder utomlands.
”Allt tyder nu på att det är köpläge. Räntan är låg och fastighetspriserna har sjunkit på många håll i världen” skriver Fair Media på sin webbplats.

På mässan träffar du utställare som vill marknadsföra sina bostäder till kvalificerade köpare.
”Våra utställare på mässorna kommer från flera olika länder och består av agenter, fastighetsmäklare och byggmästare samt andra företag som erbjuder annan information och service. Vi arrangerar olika seminarier som är helt gratis för besökarna”.

Seminarierna handlar om olika populära länder, skattekonsekvenser vid köp av bostad utomlands och pensionering utomlands. I mässbroschyren ges också information om seminarierna som kommer att presenteras och vilka som är seminarieföreläsare.

Vid vårens mässor av Köpa Hus Utomlands i Stockholm, Göteborg och Linköping kom totalt 12.833 besökare. Under hösten 2017 arrangeras utställningar i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingfors.

Björn Simonsson, VD för Fair Media, har tidigare beskrivit bostadsköpen av svenskar i Spanien som en ny folkrörelse.
- Det är en folkrörelse. Tidigare var det charterresan till värmen som lockade då svenskar stora delar av året lever i en kylbox. Då var det en dröm att köpa bostad i värmen. Nu blir drömmen sann för allt fler.
- Ett bostadsköp i Spanien har blivit en folkrörelse och en investering att njuta av. I stället för sommarstugan i skärgården eller på landet är det värmen i utlandet som lockar mer än någonsin.

Svenska Magasinets Ola Josefsson är på plats under lördag och söndag. Kom gärna och prata Spanien och tidning med honom, och lämna tips på idéer som ni önskar läsa om.

Seminarieprogram lördag och söndag:
Sal 1
11.30 Spanien
12.30 Portugal
13.30 Pensionering utomlands
14.30 Spanien
15.30 Portugal
Sal 2
11.00 Turkiet
12.00 Italien
13.00 Skatter vid utflyttning
14.00 Frankrike
15.00 Thailand
16.00 Köpeprocessen i Spanien

Övriga mässor 2017:
Malmö, 21 till 22 oktober
Helsingfors, 11 till 12 november
2018:
Stockholm, 17 till 18 februari

05.10.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet