Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Att det finns många barer i Spanien vet nog de flesta

Men hur många det finns kanske inte är lika känt. En känd amerikansk läskedryckstillverkare kända för sina karakteristiska kurvade glasflaskor har gjort en undersökning i ämnet.

Undersökningen som är baserad på uppgifter från sammanslutningen för restaurang och hotellnäringen"Federación Española de Hostelería" och statens institut för statistik "Instituto Nacional de Estadística" visar att det finns 101.397 barer i Spanien. Det vill säga i genomsnitt så finns det 2,8 barer per 1.000 invånare.

I absoluta tal har Andalusien flest barer, där finns det totalt 16.327 barer. Det är dubbelt så många som tretton andra regioner, vilket förklaras med en större befolkning. Antalet andalusiska barer ligger dock under det nationella medeltalet och landar på 1,95.

Enligt studien är baren den stora mötesplatsen för 70% av befolkningen och 42% besöker sin bar ofta. 40% väljer att gå till baren på morgonen (10:00 – 13:00) och 34% föredrar att gå mellan 19:00 och 21:00 enligt studien.

25.09.2017

Av Jonny Erixon

Nu tänker jag inte räkna upp barerna i alla Spaniens regioner
eller ens i Andalusiens alla provinser, men här kommer en topplista för kommunerna i Málagaprovinsen.
Barer
Källor: Coca Cola, Federación Española de Hostelería (data från feb. 2017), Instituto Nacional de Estadística (data från 2016)

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet