Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Eldhärjat fartyg har anlänt till Motril

Det brittiska fartyg med gödningsmedel som självantände den 12 augusti 60 sjömil utanför Gran Canaria har anlänt till Motril på Costa Tropical. Som Svenska Magasinet tidigare har berättat tillhör fartyget Cheshire företaget Bibby Line Limited och var på väg från Porsgrunn i Norge där Norsk Hydro har en fabrik för konstgödsel. Lasten skulle till Thailand.

I går anlände fartyget till Motril efter den kontroversiella resan som inleddes i Norge. Miljöaktivister ifrågasätter om Motril är den rätta platsen när fartyget ska tömmas på lasten. Hamnmyndigheterna tillbakavisar uppgifter om att det skulle innebära risker för miljön.

Enligt miljöaktivister har fartyget Cheshire 42.654 ton ammoniumnitrat och de hävdar att risken för läckage är stor. Hamnmyndigheterna poängterar att lasten finns i fartyget och inte riskerar att läcka.

De säger att lasten består av ett gödningsmedel som används vid olivodlingar. Det är anledningen till varför fartyget har transporterats till Motril.

Ägarna av varorna har ett stort lagerutrymme i Granada och de har arbetat med detta gödningsmedel i många år och har erfarenhet skriver dagstidningen Ideal på torsdagen.

14.09.2017

Eldhärjat fartyg ska repareras
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet