Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Skräckfärden: Svensk som stal gasbil i Barcelona riskerar nära 8 års fängelse

Den 32-årige svensken Joakim Robin Berggren som den 21 februari stal en gasbil och under tre kilometer kört mot färdriktningen riskerar att dömas till åtta års fängelse. Det skriver dagstidningen El Periódico. Polisen öppnade eld och sköt sju skott eftersom misstankar fanns om terroristattentat.

24.08.2017

I dessa dagar när de flesta tänker på terrorgruppen som orsakade stort lidande räcker det med att gå några månader tillbaka i tiden. Den 32-årige svensken från Helsingborg med en historia bakom sig med narkotikahandel och rattfylleri stal en lastbil med gasflaskor och körde mot färdriktningen.

Det hade kunnat sluta med en stor katastrof. Svenskens galna framfart under sju minuter orsakade skräck, krockade fordon och flera personskador innan han krockade mot en mur på kringleden i Barcelona som Svenska Magasinet skrev om 22 februari.

En åklagare i Barcelona kräver sju år och tio månaders fängelse för Joakim Robin Berggren. Det skriver dagstidningen El Periódico.

Mannen riskerar att dömas för trafiksäkerhetsbrott, attentat och att ha kört utan körkort. Han riskerar även att betala 36.533 euro för skador.

Åklagaren Silvia Armero skriver i åtalet att Berggren klockan 10.25 den 21 februari 2017 på calle Lafont (Pobla Sec) hoppade in i en lastbil med gasflaskor med dörren öppen och nycklarna i. Svensken startade bilen och körde mot människor ”med absolut förakt för liv och säkerhet för andra trafikanter och förbipasserande”.

Under svenskens vilda färd åkte 37 gasbehållare av flaket varav några träffade personer som skadades. Mannen fortsatte mot färdriktningen på calle del Doctor Aiguader som är påfart 22 till Barcelonas centrumled. Han kolliderade med flera bilar innan han körde in i en mur.
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän