Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Risk för skyfall och översvämningar på måndag

Fenomenet går under namnet Dana och kan ge skyfall och översvämningar. Väderlekstjänsten Aemet i Málaga studerar i nuläget väderutvecklingen inför början på nästa vecka som kan ge stora regnmängder på Costa del Sol och Costa Tropical. I augusti 1987 föll det 70 mm på en dag.

Väderlekstjänsten studerar olika matematiska modeller för att se hur vädret kommer att utveckla sig de närmaste dagarna. Väderfenomenet Dana (Depresión Aislada en Niveles Altos) eller också känt under benämningen ”gota fría´”.

Satellitbilder studeras och det är i skrivande stund osäkert vilken utveckling väderfenomenet får. Det handlar om kall luft i kombination med regn som kommer in väster ifrån över Spanien. Ovädret växer till i styrka utanför Portugal och kan nå Cádizbukten under måndagen och fortsätta österut. Det skulle kunna ge stora regnmängder i provinserna Huelva, Málaga, Murcia och Almería.

I övrigt från väderfronten kan vi meddela att igår var dygnets lägsta officiella temperatur i Málaga 19,9 grader. Det var första gången sedan 24 juli som temperaturen kröp ned under 20-strecket.

24.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet