Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanska utflyktsmål, del 12

Del tolv av Spanska utflyktsmål bjuder på en extremt vacker strand som dessutom har en fin gyllene sand och mycket rent vatten.

Playa de Torimbia är en riktig pärla bland spanska stränder, fin gyllene sand och kristallklart rent vatten, samt ett ostört läge vilket gör stranden rätt unik. Själva stranden är halvcirkelformad och omgiven av branta gröna sluttningar, det är en smal men brant gångväg som leder ner till stranden så man kan inte betrakta den som handikappanpassad.

04.08.2017

Av Jonny Erixon

BarenSjälva stranden är 500 meter lång och bredden varierar mellan 76 och 100 meter, beroende på tidvattnet. Det är en nudiststrand men används även av folk med kläder, normalt sett är det 50/50 påklätt/avklätt. Det finns inga uthyrare av solstolar eller parasoller utan man får ha med sig det som man behöver. Duschar finns, men däremot inga toaletter, under högsäsongen finns det livräddare från röda korset på plats samt en liten bar strax vid ena ändan, de serverar även enklare mat.

Parkeringen ligger ovanför de omgivande sluttningarna och promenaden ner till stranden tar cirka 20 minuter, utsikten från parkeringen är helt fantastisk. Det är en enkel promenad på en fin smal gångväg, men brant. Man kan också parkera i den lilla byn Niembro och gå därifrån, detta kan vara bra under Juli/Augusti då det kan vara mycket trångt på den lilla parkeringen och vägen dit.

Playa de Torimbia ligger strax bortanför den lilla staden Llanes i Asturien och koordinaterna är 43°26′33″N 4°51′18″O (Decimalt: 43.442413°, -4.855056°). Den lilla staden Llanes med sin fiskehamn kan också vara värt ett besök. Under sommaren finns det gott om restauranger och affärer, där finns till och med ett kasino, under resten av året är utbudet mer begränsat. Själva kommunen har 14.000 invånare varav cirka 4.000 bor i staden så det är ingen storstad vi talar om.
Stranden
Om du har missat de tidigare artiklarna i denna serie så finns de här:

Spanska utflyktsmål, del 1.
Spanska utflyktsmål, del 2.
Spanska utflyktsmål, del 3.
Spanska utflyktsmål, del 4.
Spanska utflyktsmål, del 5.
Spanska utflyktsmål, del 6.
Spanska utflyktsmål, del 7.
Spanska utflyktsmål, del 8.
Spanska utflyktsmål, del 9.
Spanska utflyktsmål, del 10.
Spanska utflyktsmål, del 11.


Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet