Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Korruptionen fläckar inte ner bilden av Spanien utomlands

Korruptionsskandalerna tycks hagla ganska tätt i Spanien. Bilden av Spanien utomlands tycks inte påverkas. 73 procent av befolkningen i elva länder ser Spanien som ett ärligt land visar en färsk undersökning av Real Instituto Elcano.

Bilden av Spanien utomlands är bra, konstaterar Carmen González-Enríquez, ansvarig för undersökningen. Dessutom är det allt färre personer i utlandet som kopplar samman Spanien till länder med ekonomisk kris.

I Tyskland och Frankrike anser 63 procent av befolkningen att Spanien är ett krisland medan siffran i Storbritannien och Italien sjunkit till 50 procent.

Vad är det då som utländska besökare i Spanien värdesätter och uppskattar mest? Det är de goda möjligheterna till en bra semester där Spanien får betyget 8,1 på en skala på 10. Det följs av gastronomi (7,3), möjligheter till att utöva motion och sport (7.0), landets befolkning (6,9) och säkerhet (6,8). Spansk ekonomi får betyget 5,7.

Spanien ses av utlänningar som ett internationellt och tolerant land, pålitligt, demokratiskt, ärligt och hårt arbetande. Landet är rikt på historia, invånarna är fredliga, visar omsorg och är religiösa.

11.05.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet