Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Änka till jihadist-krigare sökte ny manlig terrorist

Dolores Hidalgo, 36, som greps igår i Alicante på Costa Blanca var änka till den marockanske terroristen Mohamed Belguin Ikhlaz som dog efter att ha anlänt till Syrien 2014. Hidalgo är spansk medborgare och greps på onsdagen misstänkt för att ha lockat frivilliga att ansluta sig till IS.

Men Dolores Hidalgo har inte bara försökt värva frivilliga till Islamiska Staten IS i Syrien och Irak. Hon var också på jakt efter en ny terrorist och man som kunde ta henne och barnen, en 6-årig flicka samt tre pojkar, 4, 7 och 15 år gamla till kalifatet i Syrien. Barnen har blivit omhändertagna av socialtjänsten i regionen Comunidad de Valencia.

De tre äldsta barnen har enligt spanska myndigheter genomgått en ”mycket hård” radikaliseringsprocess av mamman Hidalgo.

Dolores Hidalgo greps igår i sin bostad på calle Pintor Antonio Amorós i stadsdelen Juan XXIII i Alicante. Kvinnan har varit under polisbevakning sedan 2014.

Under onsdagen grep spansk polis ytterligare en misstänkt IS-sympatisör, en 41-årig marockansk medborgare som återvänt från Syrien. Mannen hade fått utbildning vid terrororganisationen Al Nusra, en filial till Al Qaida, för att rekrytera ungdomar i Tolosaldea, Baskien.

16.02.2017

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö