Svenska Magasinet - Juli 2018
Español English Dansk Norsk

Juli 2018

Se Svensk TV

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Hej Läsare: Blekfis och vandrande albyl!

Å vad härligt, nu blir det snart semester! Den spanska semestermånaden är här, augusti. Man kan ju tro att Sverige är det enda landet som saktar farten och bommar igen fullständigt, men så är inte riktigt fallet. Augustimånad är den då merparten av spanjorerna stämplar ut och tar semesterledigt. Om man nu inte tillhör de som livnär sig inom turistnäringen förstås, för då blir det minsann ingen lat sommar.


Baskien har pintxos som i regel är något större än en vanlig tapas i övriga Spanien. Något serveras på en bit bröd med en tandpetare som körts igenom och håller ihop härligheten.  La Taberna del Pintxo Larios är en bra pintxosbar i Málaga

Barhoppning: Tapas – spansk succé som erövrar världen

Det heter tapear på spanska och skulle fritt kunna översättas till barhoppning på svenska. Det vill säga vi hoppar från bar till bar. Och äter tapas.


Det sägs att Julius Caesar besökte badet regelbundet under sin tid som guvernör i södra Spanien

Upptäck Spanien: Julius Caesars badplats

Spanien har en hel del spår från romarrikets dagar. Akvedukten i Segovia eller Mérida som kan beskrivas som ett litet Rom i Spanien. Även gamla riksväg N-340 som med sina 1.250 kilometer har sitt ursprung i Via Augusta. Det var den väg som under romarriket gick från Pyrenéerna till Gadir, nuvarande Cádiz.


Flera vinodlingar i Spanien drabbades av hageloväder under våren/försommaren

Regn- och hageloväder har gått illa åt vinodlingar

Vädrets nyckfullheter ställer till det. Vinproducenter i Spanien menar att det har blivit svårare att producera vin. Inte nog med att en kräsen publik kräver bättre vin. Vädrets makter ställer till det.


Guindalera Crianza 2014. Ett vin några kilometer från Almuñécar och Costa Tropical.

Månadens vintips och utflyktstips

I månadens vintips rekommenderar vi några närproducerade viner. Om du besöker Costa del Sol eller systerkusten Costa Tropical, öster om Málaga, har du flera trevliga bodegor på nära håll.


Spanien just nu – Costa del Solidaridad

Efter att Italien och Malta sagt nej till att ta emot 630 flyktingar på fartyget Aquarius och Spaniens regeringschef Pedro Sánchez sagt ja tog migrationsströmmen fart. Politiker efter politiker både på riksplan, kommunalt som regionalt i Spanien välkomnade migranter från Afrika.


Kungliga slottet i Madrid

Succéresan till Madrid återkommer med Alcalá de Henares och Chinchon 23-26/11 2018

Upplev Spaniens hjärta och Spaniensvenskarnas huvudstad Madrid med den auktoriserade guiden Siv Ling och Svenska Magasinet. Den populära Madridresan återkommer i höst för nionde året och tionde gången. Vi besöker också Alcalá de Henares, berömd för sitt universitet som grundades av Cardinal Cisneros på 1400-talet, och för diktaren Miguel de Cervantes – skaparen av det odödliga verket ”Don Quijote” – som föddes här. Vi besöker vackra Chinchon, staden med det charmfulla oregelbundna torget med trevåningshusen med träbalkonger som omger Plaza Mayor. På torget är det tjurfäktningar under sommaren. Chinchon är även känd för sin goda mat och fina likör ”Anis de Chinchon” som framställs här.


Marocko och Meknes med vinprovning 8-12/11 2018

Marocko 8 till 12 november 2018. Vi besöker Chefchaouen – Meknes – Volubilis – Fes – Rabat – Tanger. Fyra nätter och fem dagar med besök på vingård utanför Meknes.


Vinresa till Rioja, Cigales och Ribera del Duero 19-23/10 2018

För sjätte hösten i rad återkommer vinresan till Rioja och Ribera del Duero mellan den 19 till 23 oktober 2018. Vi besöker också det omtalade vindistriktet Cigales samt den ansedda vinproducenten Emilio Moro i Ribera del Duero. Guide på femdagarsresan är Siv Ling.


Marknadsobservation: Vad kan du göra för att en köpare skall välja just ditt hus?

Svaret på frågan ovan heter ordning och reda. Om skandinaver hade hälften av den ordning och reda man normalt sett har hemma, skulle nya husköpare stå i kö för att handla av sina landsbröder. Detta är dock inte fallet. Den normala nivån av ordning försvinner någonstans över Pyrenéerna. Varför har jag inte kompetens att utvärdera men beteendet har sitt pris.


Los Naranjos sann golfkultur sedan 1977

Redan 1977 spelade jag på Los Naranjos, som ståtar med att vara designad av Robert Trent Jones Sr, och Los Naranjos har verkligen utvecklats fint under alla år. Här snackar vi golfkultur i väggarna!


Fråga advokaten: Vi funderar på att upprätta ett testamente – hur går man till väga?

Vi är lyckligt gifta sedan många år och har tre barn tillsammans. Funderar nu på att upprätta ett testamente men vet inte riktigt vad vi bör göra. Vi har hört att arvskiften kan skapa osämja i en syskonskara och detta vill vi försöka undvika. Har du några tips?


Fråga mäklaren: Energicertifikat behöver man det?

En ständigt återkommande fråga när vi tar in bostäder till salu är om man verkligen behöver energicertifikat eller om det kan göras senare när man väl hittat en köpare.


Anja kåserar: Ödet och Oden

Under alla våra år här i Spanien har vi haft en hel del hundar och alla har haft sin märkliga historia om hur de kom till oss. En del av er kommer säkert ihåg TOR MED TUR som jag skrev om för ett tag sedan. Nu är det Odens tur i dubbel bemärkelse.


Sommar och sol i trädgårdern

Sommaren i trädgården är att vattna en av de största uppgifterna. Då gäller det att göra det så effektivt som som möjligt. Tidig morgon och sen kväll.


Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet


AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast

© 2018 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255