Svenska Magasinet - Maj 2018
Español English Dansk Norsk

Maj 2018

Se Svensk TV

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!


Hej Läsare: Glad nyhet för tv-tittare

Regeringskansliet i Sverige har gett alla som kommer till Costa del Sol lite glada nyheter vad väller streamingtjänster för både tv-program och film.


Det byggs padelbanor lite varstans. Där det tidigare låg tennisbanor har padeltennis tagit över

Padeltennis: En popsport i 360 grader

Padel är sporten som växer så det knakar. Det är racketsporten som är ett mellanting mellan tennis och squash men är betydligt lättare att spela. Precis som i squash spelar man i en bur och får utnyttja väggar. Padelbanan har nät som i tennis och samma poängsystem. Serven kommer underifrån och man spelar alltid dubbel.


Cuenca

Spaniens Paradorer fyller 90 år: Bo kungligt i historien

Det nationella nätverket av paradorer startade 1928. Det var slott, fästningar, palats, kloster och gamla sjukhus som hade sett sina bästa dagar. Kunde de räddas åt eftervärlden? Paradorerna är ett av de få statligt ägda bolag som har överlevt privatiseringsvågen och som 2018 firar 90 år.


Spanien just nu – vänstergerillan ETA biktar sig

Vänstergerillan ETA ber om förlåtelse för den skada och smärta de vållat i sin halvsekellånga kamp för att skapa ett självständigt Baskien. I april lät de kvarvarande smulorna av terrororganisationen bikta sig i den baskiska tidningen Gara.


Johan Franco Cereceda besöker Almuñécar på Costa Tropical regelbundet där han har lägenhet. Nu har Johan utkommit med boken VINO! om spanska viner och spansk vinkultur (Foto: Alice Franco Cereceda)

Ny bok på svenska om Spaniens viner: ”Det finns ett utrymme för innovation”

Äntligen, sa jag högt för mig själv. Ungefär som någon utropar när Nobelpristagaren i litteratur tillkännages. Så kände jag det när jag fick veta att en ny bok på svenska om Spaniens viner utkommer. Och det är inte vem som helst som är författare.


 Don Paulino Crianza 2014

Månadens vintips

Den här månaden tipsar vi om tre röda viner från lika många olika områden. Och som är framställda på olika druvor. La Rioja Alta, Requena (Valencia) och provinsen Málaga kommer den här månadens härligheter ifrån.


Magiska Wisteria skapar rum.

Susannas garden design: Botanisk inspiration och vårliga äventyr

Kombinationer i det till synes oändliga kan med ett tränat öga brytas ned i några få vinnande och ständigt återkommande kombinationer. Favoriter som gärna återkommer för att de är så förbaskat bra. Detta var min slutsats efter ett fascinerande besök på Malaga Botaniska trädgård några veckor tidigare skrivande stund. Vilken plats! Har ni inte besökt ännu, gör det! Har ni varit där, åk igen!


Fråga mäklaren: Vad är priset per kvadratmeter?

En fråga som svenskarna ofta ställer är om statistik för pris/m2. Detta leder ofta till långa förklaringar. Kort och gott är den officiella statistiken i Spanien som helhet inte fantastisk, och den regionala är inte mycket bättre.


Marknadsobservation: Ljudet av krigstrumman eller politiskt oljud?

Den andra mars i år publicerade Trump (enligt min uppfattning) det mest extrema uttalandet i sin karriär som ledaren för den fria världen. ”Trade wars are good, and easy to win”.


Fråga advokaten: Vid köp av lägenhet: Varför måste vi redovisa var pengarna kommer ifrån?

Vi håller på att köpa en lägenhet i Marbella och har blivit ombedda att redogöra för varifrån vi fått pengarna ifrån. Måste vi svara på allt detta? Vi tycker att det är vår ensak!


Kroppstonande behandlingar cryolipolysis

Om man verkligen känner att man har gjort sitt bästa för att bli av med fettdepåer genom rätt träning och diet, men fortfarande kämpar med kärlekshandtag, lösa armar, putmage, lårfett och även dubbelhaka, då kan cryolipolys vara rätt beslut.


Philip kåserar: Tavlorna talade till mig

La Cañada Golf Club är belägen strax norr om Sotogrande, någon kvarts bilfärd från Gibraltar.


Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet


AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast

© 2018 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255