Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

April 2018

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!

Hej Läsare: Så kom värmen till slut!
DET ÄR LÄTT ATT TA DEN SPANSKA VÄRMEN FÖR GIVET även vintertid, i synnerhet då den oavsett alltid är bättre än den svenska, åtminstone här på sydligare breddgrader.
Plaza de la Iglesia, Kyrktorget, en populär samlingsplats som ska få nytt utseende
Lillebror San Pedro Alcántara tar upp kampen med Marbella
Från sliten och skitig byhåla till småstadsmys. På 25 år har San Pedro Alcántara gått från att vara en plats som vi helst passerar till en stad med hög mysfaktor. Och förändringen fortsätter. Till det bättre.
I mars var världsreportern Staffan Heimerson tillbaka på Solkusten. Efter 55 år fick han i höstas sparken från Aftonbladet. Nu är det dags att ta nya steg i livet, säger han.
Staffan Heimerson: ”Sveriges åsiktskorridor är inte bara smal, även takhöjden är begränsad”
Krönikören, världsreportern och utrikeskorren Staffan Heimerson var tillbaka på Solkusten. Staffan har många minnen härifrån som reseledare i slutet på 1960-talet.
Málagas vinhistoria 2.800 år - Månadens vintips
Vinintresset tycks vara på topp. Det har kommit frågor om när det började produceras vin i provinsen och var de flesta vinodlingar finns. Den fullständiga ursprungsmärkningen som berättar att vinet kommer från provinsen Málaga är Denominación de Origen Málaga y Sierras de Málaga.
Spanien just nu – svårt att andas
Sedan 2010 ligger Spanien i topp bland europeiska länder som svenskar reser till. Fler svenskar reser på semester till Spanien än till grannländerna Danmark, Norge eller Finland. Det visar tidningen Vagabonds, Europeiska ERV:s och Utrikesdepartementets Resebarometer 2018. Men svensk media har svårt att andas i Spanien.
Bougainvillea alltid nära mitt hjärta.
Trädgård: Inspiration en designers syre
Att tanken någonsin skulle korsa min hjärna trodde jag inte på förrän denna vintern. Inspirationen kan vara trögflytande även i soliga Marbella...
Seb kåserar: ”Något i luften gör oss galna av längtan...”
Vaknar upp till en riktigt ruggig dag. Bergen är lätt snöklädda och höljda i dimma. Det är definitionen av en “innesittardag”, men något i luften gör oss galna av längtan. Vi är tvungna att ta oss ut – tvungna att ta oss upp i bergen. Kan det möjligtvis bero på att vi kollade (eller snarare slukade) Sagan om ringen-filmerna kvällen innan? Svar: ja.
Fråga mäklaren: En mikro-analys av bostadsmarknaden
På allmän begäran får ni denna månaden en mikro-analys av bostadsmarknaden runt en av kustens hetaste platser: La Cala de Mijas. La Cala är en pittoreskt by som ligger mellan Fuengirola och Marbella. Här finns många bra restauranger, alla stora mataffärer, en underbar strand i en bred vik och vi har en vacker ekologiskt strandpromenad. Kort och gott ett paradis.
Fråga advokaten: Vad behöver man undersöka om fastigheten innan ett förestående husköp?
Vi håller just nu på att köpa ett hus och undrar vad vi behöver undersöka när det gäller bygglov, stadsplan, m m. Vi har hört talas om att det ska finnas något certifikat för fastigheten. Vad är det?
Orsaker till muskelsmärtor
Kemiska förändringar i muskeln orsakar permanent kramp i en del muskelfibrer. Det blir en ond cirkel och krampen löser sig inte utan hjälp. Tidigare kallades krampstäder för muskelhårdhet eller myoserm. Det moderna namnet är triggerpunkt.

På Stan - Företagsnytt
Djurspalten: Vill du arbeta som volontär?
Internationell skola i Almuñécar
Nyhet hos Nordic Dental Centre
Casa Bonita
Nyhet Scandi Matkassen
Clinica NorMed utökar

Var Du Där
Ángeles Muñoz invigde boulebana i Nueva Andalucia
Bouleklubben Los Vikingos firade 25-årsjubileum
TM-gruppen bygger i Estepona
En kväll för utsatta hundar
Mode show med Britten Emme och Evelyn
Residentens dag i Nerja
Mäklarhuset öppnar nytt kontor i Nerja
Whiskyprovning hos AHN Fuengirola

Mat och Vin
Lunch på Don Santiago
Trivsam bistro i San Pedro