Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

December 2017

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!

Hej Läsare: Nu för tiden går det allt fortare
ALLT KOMMER SÅ FORT TILLBAKA, återkommande högtider avlöser varandra. Nu är det helt plötsligt jul. Igen! En känsla som kopplas till ju äldre man blir, har jag hört. Om det fortsätter i den här takten kan man snart slå ihop dem allesammans.
Indigo 3000R: Ny svensktillverkad bil med anknytning till Solkusten
På Sveriges nationaldag den 6 juni presenterades för första gången den exklusiva förserien av Indigo 3000R Signature Series, en ny svensktillverkad bil. Totalt ska cirka 45 bilar tillverkas i denna version. Och Indigo 3000R har en stark anknytning till Costa del Sol.
Vackra Teatro Cervantes ger underhållning i världsklass
Teatro Cervantes i Málaga bjuder på underhållning i världsklass. Det är hemmaplan för Málagas symfoniorkester och filmfestivalen som 2018 hålls mellan den 13 till 22 april. Här arrangeras teaterfestival, tangofestival och opera. Det är dans och musik och mängder av andra aktiviteter.
Spanien just nu – fake news
”Fake news” har blivit utsett till årets ord i det engelska språket. Med Katalonienkonflikten blev ”fake news” eller ”falska nyheter” en het potatis även i Spanien. Undersökningar visar att vi får lära oss att leva med ”fake news”, det finns inget botemedel.
Det är doften som gör vinet
Vin är en fantastisk produkt från jordbruket som ger oss så mycket glädje. Vad är det första vi gör när vi hällt upp ett glas vin? Vi betraktar säkert färgen. Det första viktiga intrycket är doften.
Don Jacobo crianza 2012
Vintips inför en vinresa
I månadens vintips har jag den här gången valt viner som du har möjlighet att köpa med dig hem från den vinresa Svenska Magasinet är med och arrangerar i oktober 2018. Dessa viner kan du också hitta i vinbutiker, vinoteca, om inte kan du göra en beställning.
Fråga mäklaren: Ska jag köpa nytt eller gammalt även om det finns renoveringsbehov?
De senaste två åren har nyproduktionen av bostäder på Costa del Sol tagit fart och ekonomin går fantastiskt. Turistnäringen i Spanien gick upp hela 10% 2017 jämfört med 2016 som redan var ett rekordår.
Anja kåserar: Tor med tur
Nu har vi bott i Spanien i drygt sexton år och alltid haft hund eller hundar. Vid något tillfälle hade vi faktiskt tre stycken. Inte nog med det, vi har alltid haft stora hundar. Det var lite trångt under den perioden, för då bodde vi i en buss. Men åren går och när vi flyttade till ett hus var det bara en kvar. Hon hette Zarah, en schäferkorsning, och hade börjat bli lite till åren. Visst fanns tanken att det skulle bli en hund till, samtidigt tyckte vi att hon kunde få ha en lugn pensionärstillvaro.
Fråga advokaten: Restskatt inbetald med felaktigt angivet personnummer. Får vi pengarna tillbaka?
Vi betalade nyligen en restskatt till vårt skattekonto i Sverige. Nu har vi upptäckt att vi angav fel personnummer på betalningen. Vad ska vi göra? Hur får vi pengarna tillbaka?
Hälsa: Faran och fördelarna med Omega 6 och Omega 3. Testa din Omega nivå!
Julens högtider närmar sig med stormsteg. Under den här perioden äter och dricker vi mer än vanligt. Under de senaste decennierna har våra matvanor drastiskt ändrats. De flesta lever ett mer stressat liv och tycks bry sig mindre om vad de äter. Numera handlas vår mat i supermarkets, vi äter mycket snabbmat och en del handlas också på nätet. Vet du om att den här maten är vad vi kallar processad mat? Den smakar förstås gott, men hur hälsosam är den?
Traditionellt glöggparty med solsken hos Svenska Magasinet och Gallery Art Club
Svenska Magasinets traditionella glöggparty 2 december hölls för 15:e gången och lockade besökare från Costa del Sol och Costa Tropical. Det var besökare från Almuñécar till Manilva som kom till evenemanget. Glögg, pepparkakor, godis, musik, vernissage och mingel.
Julens matvaror till kusten fixar Vittsjö Åkeri
Den sista leveransen av julens matvaror finns nu hos både Casa Nordica i Fuengirola och Scandi supermarket i Nueva Andalucia.

På Stan - Företagsnytt
Djurspalten: Last chance Hjälp oss hjälpa djuren
Skandia Mäklarna: "Vi tror på en långvarig relation med kunderna"
Byggnation och Renovering i säkra händer
När du väljer försäkring, låt din försäkringsmäklare ge dig råd
Anthony's Diamonds en juvel bland butiker

Var Du Där
Årets traditionella resa till Madrid
Svenska kyrkans julmarknad
Invigning av sjukhuset Helicopteros Sanitarios
Smörgåstårtans Dag
Trångt på Sweamässan

Mat och Vin
Fisk och skaldjurssoppa
Julens lamm med honung