Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

September 2017

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!

Hej Läsare: Hemtjänst - finns det här?
Vår skotska granne Helen har åldrats radikalt det senaste året, och vad mer kan man förvänta sig av en åttiosjuåring? Hon lever ensam i sitt stora hus med två hundar och har en städerska som kommer varje dag.
Här är det professionella spelaren Tom Meyrick (handicap 2) som också är coach på Polo Valley tillsammans med Katerina Kay (handicap -1) och hjälpcoach som kör en uppvisning.
Hästpolo: Hästen, klubban, svingen, träffen - och klack
Hästpolo. Bollsporten med häst och klubba i hand, som spelas på välskötta gröna ytor, och som vi gärna kopplar samman med kändisar och kungligheter. Svenska Magasinet reste till Sotogrande i provinsen Cádiz för att lära mer om sporten som har sina rötter i Mongoliet.
Här går livet sin stilla gång. Gubbarna på torget har sin plats i bilden
Manilva-San Luis de Sabinillas - småstadsmys och närhet
Manilva-San Luis de Sabinillas, 97 km från Málaga, på västra Costa del Sol har liksom grannkommunen Estepona vuxit med nybyggnation. Trots byggboomen i början på 2000-talet är Manilva finns här småstadsmys.
Spanien just nu – islam har ett problem
Jag har gått och väntat på att en högt uppsatt representant inom världsreligionen islam ska träda fram och säga: ”Vi har ett problem”. Men det har varit tyst som i graven. Tills nu.
Gårdsförsäljning av vin i Spanien är väldigt trevligt. Eller hur?
Stötta gårdsförsäljningen av vin - månadens vintips
Det blev några semesterveckor i Sydsverige i somras. Enligt föreningen Svenskt vin finns det 160 registrerade vingårdar, de flesta i Sydsverige. Faktum är att den svenska vinnäringen har vuxit de senaste tjugo åren och fortsätter att växa.
Robert Wells: Spanish edition av Rhapsody in Rock tillsammans med The Vocalettes
Den 14 oktober kommer Robert Wells med Lars Risberg, bas, och Roine Johansson, trummor, till den spanska Solkusten för att uppträda för tredje gången. I år tillsammans med The Vocalettes.
Fråga mäklaren: Dags att sälja? Vad ska jag tänka på?
Vad ska jag tänka på när jag väljer mäklare?
”Pengar gör en inte lycklig, men de lugnar nerverna.”
Ramon kåserar: Vilken lägenhetsaffär - en miljon bara försvann!
Allt var klart. Vi hade hittat lägenheten vi ville ha. Vi hade prutat ner den till ett pris vi hade råd med. Vi hade skrivit på köpekontraktet och betalt en handpenning på 10 procent. Och vi hade fått låna en miljon av vår bank i Stockholm. Vi skickade ner miljonen till vårt bankkonto i Spanien. Men pengarna kom inte fram. De bara försvann!
Marknadsobservation: Spansk ekonomi växer med imponerande fart
Detaljerad information avseende spanska nationalräkenskaper offentliggjordes den 24 augusti. Under Q2 växte ekonomin med 0,9 %. En så hög kvartals siffra har endast observerats två gånger sedan 2008. De senaste 12 månaderna ökade BNP med hela 3,1 %.
Fråga advokaten: Fastighet som delvis ska hyras ut. Måste den ha en ”Lincencia de primera” innan vi köper den?
Vi hört talas om faran med att köpa en fastighet utan s k Licencia de Primera Ocupacion. Vi har tänkt använda fastigheten delvis för uthyrning.Vad är det som gäller?
Bra att veta: Känner du till DAFO eller SAFO? Vid försäljning eller köp av fastighet
På senare tid har en av de viktigaste frågorna mellan köpare och säljare handlat om förfarandet för att fastställa att en fastighet godkänns trots att den faller utom stadsplaneringen, kallad DAFO eller SAFO på spanska. Vad är det bra för, vilka är konsekvenserna, vem sköter det och vad kostar det m.m
Förbättra din hållning och bli av med smärta
Många lider av smärtor i åratal utan att ana att det kan bero på dina fötter. 70–80 % av människor har en felaktig fotställning – foten lutar inåt (pronation, mer vanligt) eller utåt (supination, ovanligt). Avvikelsen ”fortplantar” sig uppåt i kroppen.

På Stan - Företagsnytt
För dina ögons skull
Fastighetsbyrån svarar: Hur har sommaren varit i Nerja och Torre del Mar?
Ny look hos Salong Sanna & Eva
Omega balans för att undvika hälsoproblem
Specsavers stöder de dövstumma
Vittsjö Åkeri: Transport till Spanien varje vecka
Mäklarhuset och San Pedro
Goda tandråd från Dentadanés

Var Du Där
Vuelta a España - Spanien runt
Festlig födelsedag
Flyguppvisning i Torre del Mar - Festival Aéreo Internacional
Art Fair Marbella 2017