Specsavers Ópticas har i mars i år startat en insamlingskampanj till förmån för Fundación ONCE del Perro Guía, ledarhundar, för att hjälpa människor med grav synnedsättning. Målet är att under ett år samla in 5.000 € som stöd för FOPG vilka driver det enda centrat som föder upp och utbildar ledarhundar för blinda och synskadade. Jorge Martínez de Lizarduy Araico från Specsavers Opticas säger:
“Det är vårt jobb som optikers att förbättra synskadade människors liv och vi kommer att göra allt vi kan under året för att samla in pengar. Nedsatt syn kan leda till isolering, ensamhet och depression. Tack vare FOPG och deras arbete kan människor få en ny känsla av oberoende och självförtroende. Det är så viktigt att se efter sina ögon och göra regelbunden syntest för att på ett tidigt stadium upptäcka avvikelser vilket oftast kan regleras och rädda din syn”.

Insamlingar kommer att ske på olika vis i alla nio butiker som Specsavers har i Spanien. Butikerna kommer också att ha information om FOPG och deras support för blinda genom att förse behövande med mer än 130 ledarhundar varje år.

Maria Jesús Varela, VD hos FOPG, påpekar det viktiga med att Specsavers, ett internationellt företag engagerat i ögonhälsa, ställer upp för människor som behöver hjälp av ledarhund för att förbättra deras rörlighet. Specsavers kampanj är ett utmärkt exempel på företagens sociala ansvar och visar vägen för andra som vill hjälpa samhället och stödja de som är mindre lyckligt lottade. FOPG får här chansen att visa upp den service de kan erbjuda och den roll ledarhundar spelar i dagens samhälle med samma rättigheter för alla.

Specsavers Ópticas butiker finns på Costa del Sol, i Fuengirola och Marbella, på Costa Blanca i Calpe, Javea, Benidorm, Guardamar de Segura, La Zenia och Torrevieja samt en butik på Mallorca i Santa Ponsa.

Annons

Läs mer här www.specsavers.es och www.perrosguias.once.es