Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Elfsborg och Kalmar deltar i Copa del Sol i Marbella

Kalmar FF är tillsammans med Elfsborg från Borås de svenska bidragen i Copa del Sol
Kalmar FF är tillsammans med Elfsborg från Borås de svenska bidragen i Copa del Sol
I februari kan du se ditt favoritlag på Solkusten. Åtta lag från fem länder deltar i Copa del Sol i Marbella mellan den 3 och 12 februari 2010. Fjolårets svenska mästare Kalmar FF möter Rosenborg och FC Köpenhamn i slaget om Skandinavien


Av Ola Josefsson

Det är IEC in Sports som lanserar ny internationell klubbtävling i fotboll som i huvudsak kommer att spelas på Estadio Municipal i Marbella.

Sverige är representerat av fjolårets vinnare Kalmar FF och tvåa Elfsborg. Danska mästarna FC Köpenhamn och Odense BK kommer till Marbella liksom Rosenborg BK och Molde FK. Skandinaviens topplag får sällskap av Shaktar Donetsk från Ukraina och ryska CSKA Moskva.

- Det finns en stark efterfrågan på en sådan här fotbollsturnering både hos medieföretag och klubbar. Nordeuropeiska klubbar spenderar alltmer tid i södra Europa under uppehåll i ligan och letar efter möjligheter till bra motstånd, säger Jonas Persson, VD vid svenska IEC in Sports till Svenska Magasinet.

TV4-gruppen planerar att sända samtliga 16 matcher från Copa del Sol-turnering i Marbella. Gruppspelet inleds den 3 februari och finalen spelas den 12 februari, cirka en månad innan de skandinaviska nationella ligorna drar igång.
- I samarbete med IEC vi ser fram emot att introducera detta nya turneringsformat som vi tror ska passa vår hängivna fotbollspublik och klubbarna, säger Hans Pekkari, chef för sport TV4-Gruppen och VD TV4 Sport.

Copa del Sol spelas i Marbella stadion med plats för 9.000 åskådare. Till vardags är det hemmaplan för stadens division-2 klubb, UD Marbella. Klubbarna kommer att ligga på träningsläger i närheten av Marbella.

Nanne Bergstrand hos fjolårets svenska mästare Kalmar FF ser fram emot turneringen på Solkusten:
- Att få spela tävlingsmatcher på hög nivå tidigt på säsongen i ett milt klimatet utvecklar hela laget och de enskilda spelare.
- Bra lag i en givande turnering, tillägger Carsten V. Jensen, sportdirektör hos FC Köpenhamn.

De åtta lagen är indelade i två grupper. Efter gruppspel väntar final mellan de båda gruppettorna. De andra lagen spelar placering matcher. 16 matcher spelas totalt, med fyra matcher per lag. Vinnaren får 600.000 kronor och den totala prissumman i Copa del Sol uppgår till två miljoner svenska kronor.

- Intresset för turneringen bland medierna är betydelsefullt och vi planerar för direktsändningar i alla deltagande länder, säger Jonas Persson till Svenska Magasinet.
IEC in Sports samarbetar på plats i Marbella med det norska eventföretaget Phoenix och det spanska företaget Football med att ta hand om klubbarna och allt det logistiska i Marbella.Nanne Bergstrand ser fram emot att få möta bra motstånd tidigt på säsongen
Nanne Bergstrand ser fram emot att få möta bra motstånd tidigt på säsongen


Vittsjö