Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare…

Med det här numret går Svenska Magasinet in på sin 20:e årgång, vilket gör vår tidning till den äldsta svenska tidningen på Costa del Sol. Jag har varit med nästan lika länge, och jag måste erkänna att jag aldrig trodde att jag skulle arbeta med en och samma sak under så lång tid. Jag har alltid tänkt på mig själv som entreprenör, nyfiken på nya saker, nyfiken på vad som finns runt hörnet.


Av Christer Melkerson

Jag sätter gärna i gång andra på idéer som dyker upp, men att jag själv skulle hålla på med dem särskilt länge – nej, det är inte jag.
Och ändå – nästan 20 år med Svenska Magasinet! Jag har försökt förklara det för mig själv och tror det har med jobbet i sig att göra. Media står aldrig still. Det händer nytt hela tiden. Och själv ska man vara mitt i den där händelserika och mångfacetterade strömmen, annars missar man just det man ska rapportera till andra om.

Med media blir det aldrig tråkigt, varje morgon bär på ständigt nya utmaningar, vare sig det gäller kontakten med annonsörer eller er läsare. Man hålls vaken om inte annat. Det är nog just den pulsen som gjort att jag stannat kvar så länge som jag gjort – till min aldrig upphörande förvåning!
Just nu så här i starten av hösten står vi alltså inför vår 20:e årgång. Finanskrisen pressar oss lika väl som den gör andra, och entreprenören i mig kommer med ”snilleblixten” att starta en tidning till... Spañien Magasinet – som du kan läsa om på våra nyhetssidor. Och vår Golfguide som behöver uppdateras... Och Hälsohandboken som vi gör tillsammans med AHN...

Allt det där klarar man självklart inte själv, det är då man behöver intresserade, kunniga och lojala medarbetare, sugna på att ”ta över”, eller åtminstone att avlasta. Vi har ett sådant gäng nu så därför kommer vår layoutare Anders Olow att ”ta över” som chefredaktör för både Svenska Magasinet och Spanien Magasinet. Anders började hos oss för ett år sedan och har också blivit en god vän. Dessutom har han 30 år som tidningsmakare på kvällstidningar, tidskrifter, företagstidningar... som layoutare, chefredaktör och reporter... Han är duktig på att fotografera också [kolla bara Gibraltarreportaget]. Att han står naken i havet på sidan 18, ja... det är ju hans sak. Men jag klår honom i golf emellanåt. Med hcp alltså...

Välkommen som ny chefredaktör Anders!
Nu måste jag gå och sälja...
Man är väl entreprenör...
Vittsjö