Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Alla vill till Finca Cortesín...

Volvo World Match Play Championship är en av de äldsta och mest traditionsrika tävlingarna på Europatouren, och spelas 29 okt - 1 nov på Finca Cortesín Golf Club mellan Marbella och Sotogrande


Av Anders Olow

Även om inte spelfältet med 16 spelare kommer att avgöras förrän lite senare i år har tävlingen en avgörande plats i slutfasen av The Race to Dubai.
Världens bästa spelare är angelägna om att boka plats på Finca Cortesín Golf Resort och spekulationerna om vem som kommer att kvalificera sig är redan i gång.

En spelare som redan nu är säker är världsfyran spanjoren Sergio García.
– Det är mycket spännande för spansk golf att vi valts att vara värd för denna historiska turnering och jag vill verkligen vara med i ledet vid öppningsarrangemang på Finca Cortesín.
– Jag är just nu kvalificerad genom världsrankingen, men jag vet också att det ska pelas mycket golf mellan nu och då, bland annat två Majors.
Retief Goosen, som för närvarande rankas som den högst rankade afrikanske spelaren, är också bestämd på att han vill vara med.
– Det här kan ha en enorm inverkan på The Race to Dubai. De prispengar som erbjuds till samtliga 16 spelare kommer att ha stor inverkan på rankingen.
Den totala prissumma är på 3,25 miljoner euro, och första priset på 750 000 euro.

...boka Volvo Matchplay banan med rabatt!

Finca Cortesín Golf Club skapades i oktober 2006, i avsikt att bli en bana för golf på internationell nivå. Drygt två år senare, utsågs den till värd för Volvo World Match Play Championship.
Bana ligger över mer än 70 hektar och är designad av Cabell Robinson, namnkunnig bandesigner
Par är 72 och den mäter 6 870 meter från vit tee. Men med fem olika tee kan spelare med tämligen varierad kaliber njuta av banan.
Från damtee är banan 4 840 meter.
Klubben har maximerat antalet medlemmar till 750, men banan är öppen för spel. Greenfee ligger på 120 euro, men bokar du via Svenska Magasinets hemsida kostar det just nu 95 euro!


Vittsjö