Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Söker du semesterlägenhet eller vill hyra ut din bostad?

Gretes Reiser startade som familjeföretag 1998. Nu är företaget ett av de största på kusten i korttidsuthyrning av semesterbostäder. Nu tänker man etablera sig på Kanarieöarna


Av Ola Josefsson

-Inom familjen finns en bred spjutkompetens. Någon jobbar med webbdesign, en är programmerare och en annan är inom marknadsföring, säger delägaren Grete Aahlin.
Företaget skulle från början vara en hobby, för att ha något att göra, som Grete uttrycker det. Men det skulle visa sig att Grete hade en bra produkt som bara har vuxit och vuxit.

Internet
Kontoret ligger i Calahonda och här arbetar ett tiotal personer med bokning, information och annan service. Det största instrumentet är Internet. På företagets hemsida presenteras utbudet av korttidsuthyrning och semesteruthyrning på Costa del Sol.
-Korttidsuthyrning är det som gäller, det kan röra sig från en vecka till ett par månader, förklarar Linda Hagberg, daglig ledare hos Gretes Reiser.

100 bostäder
Kunden bokar en bestämd period och betalar i förskott. Intensivaste perioderna är perioden före jul samt januari och februari.
Produkter ligger just för tillfället på 100 bostäder, allt från fristående hus med pool till radhus och lägenheter. Utbudet är spritt från Costa Tropical och Almuñecar i öster till Estepona i väster. Många bostäder ligger centralt, det är inte nödvändigt med bil även om många väljer att skaffa en hyrbil.
-Vi har villor på gångavstånd till mataffär, strand och restaurang. Och det är av bästa kvalitet. Vi är stränga på det vi tar in, det ska vara av bästa kvalitet, säger Grete Aahlin. Många av kunderna kommer tillbaka år efter år.
Några prisexempel kan vara följande; från 350 euro i veckan för en lägenhet med två sovrum och två badrum. Eller en lyxvilla med fem sovrum under högsäsong för 4.000 euro i veckan.

Du som äger
Gretes Reiser är också intresserade av att komma i kontakt med dig som äger lägenhet och villa på Solkusten. Du kan tjäna pengar på din bostad genom uthyrning. Företaget har agenter på östra sidan av Málaga för att hitta fler bostadsägare.
-Har du köpt bostad på Solkusten varför inte kontakta oss så hjälper vi er att hyra ut. Många köper en semesterlägenhet i Spanien men stora delar av året står den tom när man i stället kan hyra ut den, tipsar Linda Hagberg.
Förutom till skandinaver marknadsför sig Gretes Reiser till tyskar, holländare, britter och fransmän. En tredje del av företagets kunder är skandinaver. Framgången på Solkusten har gett blodad tand så nu siktar man på att etablera verksamheten även på Kanarieöarna.Gretes Reisers personalteam
Gretes Reisers personalteam
Vittsjö