Svenska Magasinet - Ett blött Costa del Sol
Español English Dansk Norsk

Ett blött Costa del Sol

Se Svensk TV
Man i 50-årsåldern struntade i polisens avspärrningar och fick sin Mercedes sport grundligt tvättad (Foto: Diana Munther)

Man i 50-årsåldern struntade i polisens avspärrningar och fick sin Mercedes sport grundligt tvättad (Foto: Diana Munther)

Det kom rejält med regn på Costa del Sol under tisdagen. Málaga och Marbella drabbades rejält med stora översvämmningar som följd. Bilar spolades bort och ut i havet


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Ola Josefsson

Tisdagens häftiga skyfall orsakade stora skador på infrastrukturen på Costa del Sol. Vägar spolades bort liksom bilar och tv-nyheterna i Canal Sur visade bilder på bilar som flöt ut i havet i Arroyo de la Caleta i Málaga.
Några personskador bland svenskar har inte rapporterats.
Fram till klockan sju på onsdagsmorgonen hade det enligt Instituto Nacional de Meteorología kommit 150 liter per kvadratmeter i Marbella, 99 i Málaga, 78 i Valencia och 76 i Oliva (Valencia).
De kraftiga regnen har ställt till med omfattande problem runt om i Málagaprovinsen. Trafiksituationen var kaotisk på många håll med översvämmade passager under viadukter och i svackor, rapporterar Kustradion.
Ett flertal mindre olyckor förvärrade dessutom den redan besvärliga situationen med köbildning. Värst har det varit i Marbellaområdet och i Mijas. Vid Puerto Banús var det vid middagstid nio kilometer långa köer i riktning mot Cádiz.
Ett flertal fastigheter i området har även drabbats av översvämningar. I Mijas utrymdes industriområdet La Vega sedan ett närliggande vattendrag svämmat över.
De boende i urbanisationen Molino de Viento fick även utrymma av säkerhetsskäl då man fruktade att Río Fuengirola skulle svämma över i området, enligt Kustradion.
Trotts att flera personer och bilister försökte varna föraren av denna bil, gjordes ett tappert försök att köra genom vattenmassorna… Det gick inte riktigt som planerat, utan bilen blev stående mitt i pölen med motorstopp (Foto: Diana Munther)

Trotts att flera personer och bilister försökte varna föraren av denna bil, gjordes ett tappert försök att köra genom vattenmassorna… Det gick inte riktigt som planerat, utan bilen blev stående mitt i pölen med motorstopp (Foto: Diana Munther)Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet


AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast

© 2018 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255