Svenska Magasinet - Shakira - hela världens prinsessa
Español English Dansk Norsk

Shakira - hela världens prinsessa

Se Svensk TV

När Shakira sjöng i kyrkokör som liten flicka tyckte ledaren att hon lät som ett bräkande får. Vad körledaren tycker idag, när Shakira vunnit en internationell publiks hjärtan och sålt över 30 miljoner skivor, återstår att ta reda på


Version för utskrift Skicka till en vän

Av Pia Jonasson
Foto Ola Josefsson

Hon räknas idag till en av de största kvinnliga stjärnorna någonsin, och de senaste hitlåtarna ”Hips Don´t Lie”, ”La Tortura” samt ”Don´t Bother” hör till de mest spelade under året som gått.
Ett jublande folkhav mötte Shakira när hon i somras steg ut på scenen på La Rosaleda i Málaga. Det rådde ingen tvekan om att världsartisten och hennes ”Oral Fixation Tour” var efterlängtad. Stadion förvandlades snabbt till en jättefest där publiken dansade och sjöng tillsammans med stjärnan.

Libanescolombianska
Shakira är inte, som många kanske tror, ett nytt stjärnskott på kändishimlen. Redan 1996 gav hon ut sitt första album ”Pies Descalzos” och har länge varit känd i sitt hemland Colombia och i den latinska världen.
Med sitt första engelskspråkiga album ”Laundry Service”, som kom ut 2002, slog Shakira igenom på den internationella marknaden. Hitlåten ”Whenever Wherever” spelades flitigt och tjejer jorden runt ville lära sig dansa som Shakira.
Med både libanesiska och colombianska rötter skapar hon en musik och en stil som bara kan beskrivas som unik.

Naturlig image
Trots all stjärnstatus håller colombianskan ändå hårt på sin naturliga image. På konserten i Málaga är hon ödmjuk och verkar uppriktigt rörd över publikens mottagande. Hon är klädd i svarta byxor och t-shirt med det lockiga håret virvlande över axlarna. Det finns inget konstlat över Shakira, hon är sig själv.
När Shakira dansar magdans på scenen ackompanjerad till ett vackert ljusspel vill jublet aldrig ta slut. Det vill det inte heller när hon sveper in sig i en stor flagga med texten ”Andalucia” på.
Och när Shakira dessutom fläktar sig med en solfjäder som kastats upp på scenen utbryter ett spontant ”Olé, olé, olé”. Succén är ett faktum - Shakira kan verkligen konsten att flirta med en publik!


Namn: Shakira Isabel Mebarak Ripolli
Född: 2 februari 1977 i Baranqilla, Colombia
Familj: Mamma, pappa och 8 syskon och fästmannen Antonio de la Rua, son till Colombias president.
Små fakta: Hon har en IQ på 140, hon hatar att bära smycken, hon har en fobi för allt som har med döden att göra och är beroende av choklad.
Aktuell: "Oral fixation tour”. Se information på hennes hemsida www.shakira.com
Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:


Vittsjö
LÄS SENASTE SvM
PRENUMERERA PÅ Svenska Magasinet


AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast

© 2018 Svenska Magasinet - Ditt Svenska Magasin i Spanien

Kontor / Oficina

Öppet/Horario:
Besökstid: 10:00-14:00
Telefontid: 10:00-18:00

Adress/Dirección:
Calle Quemada 6
29640 Fuengirola

Kontakt / Contactar

Telefon: (+34) 952 665 007

Distribueras GRATIS

På över 250 ställen utefter Solkusten som frekventeras av svenskar. Bland annat: Advokater, Banker, Frisörer, Föreningar, Golfbanor, Konsulat, Kyrkan, Köpcentra, Läkare, Resebyråer, Restauranger, Supermercados, Skolor, Tandläkare, m. fl.

Upplaga: 8-10.000 ex per mån
Webbesök: mer än 120 000 per månad, över 2 000 unika om dagen
© Eftertryck endast tillåtet efter avtal
© Reproducción total o parcial sólamente permitida tras autorización

Svenska Magasinet Spanien

Utgivare/Editor: Melkerson and Nott S.L.
Annonser/Publicidad: (+34) 952 665 007
Depósito legal: MA 143-94
ISSN: 1579 - 9255