Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Läskande sommardricka

Agua de Valencia
Agua de Valencia
Här några läskande tips på spansk sommardricka.


Agua de Valencia 
En uppfriskande sommar cocktail blandad i slutet av 50-talet på ölbaren Madrid i Valencia av en grupp turister från Baskien. Ingredienserna är apelsiner, cava semiseco, gin och vodka.

Det är mycket viktigt att använda rätt apelsiner, de skall vara mogna och saftiga, ju sötare desto bättre. Pressa och häll i en tillbringare. Tillsätt lika mycket cava därefter gin och vodka.
Balansen skall vara 1/3 del apelsinjuice, 1/3 cava och 1/3 gin och vodka. Blanda väl och ställ i kylen så att det blir riktigt kallt. Lite socker kan tillsättas efter smak. Servera med is i tillbringaren.

Sangria blanca
Den mest vanliga sangrian är gjord på rött vin men här kommer en variant med vitt vin.
Ingredienser: 1 flaska vitt vin, 2 msk socker, en skvätt konjak, ett par apelsiner som skärs i skivor, likaså en citron och en lime. Använd gärna andra frukter i säsong, äpple, kiwi m fl.
Blanda väl och servera kallt med mycket is.
 
Café con hielo
Café con hielo
Rebujito de hierbabuena
Rebujito de hierbabuena

Sangria blanca
Sangria blanca

Rebujito de hierbabuena 6 pers
En flaska vit sherry, fino eller manzanilla. 1/2 liter läskedryck, oftast 7up eller Sprite, men det går också bra med Casera, citron eller lime bara de inte smakar för mycket och övertar sherryn.

4 kvistar grön mynta , kan förvällas i ett par sekunder men det går även bra att använda dom färska som de är. Hacka eller klipp i små bitar. Blanda allt i en tillbringare, myntan sist, och blanda. Servera kall med mycket is.

Cafe con hielo
Iskaffe, serveras ibland med vispgrädde eller skummad mjölk. Den mest populära varienten är helt enkelt en svart kaffe som du häller över i ett glas med isbitar, snurra runt, sippa och njut!

Limonada de sandia
En underbar alkoholfri svalkande dryck. Du behöver för 4 personer, 1 kg vattenmelon, 20 mynta blad, 30 g brunt socker, juice från 3 citroner, 1 liter vatten.
Börja med att skära bort skalet på melonen och ta bort eventuella kärnor. Skär i små bitar. Lägg myntan i blöt och mosa ihop med sockret i en tillbringare. Vattenmelonen lägger vi i en mixer ihop med vatten och citron juice. Mixa tills ni har en jämn vätska, häll över i tillbringaren och ställ i kylen en timme innan servering. Lägg i en näve isbitar före servering.
  Limonada de sandia
Limonada de sandia