Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hallå där Anna Book...

Anna Book vid nationaldagsfirandet på Fuengirolaskolan
Anna Book vid nationaldagsfirandet på Fuengirolaskolan
...sångare och underhållare, vald till Årets kvinna i Aftonbladet och med villa i Arroyo de la Miel…


Av Ola Josefsson

Vad ska du göra i sommar?
-Det ser ut att bli hur många spelningar som helst. Det blir välgörenhet med Astrid Lindgrens barnsjukhus, insamlingar och stödgala i Kungsträdgården till stöd för barn som blivit sexuellt utnyttjade. Jag har jobbat en del med Barnens Rätt i Samhället (BRIS). Detta är saker som ligger mig varmt om hjärtat.
-Dessutom kan jag avslöja att jag blir programledare i lilla melodifestivalen till hösten. Jag klarade testet och det blir första gången programmet får en programledare, så nu ligger hela ansvaret på mina axlar. Sedan blir det en del jobb i studio.

Får vi se dig i Melodifestivalen igen?
-Jag hoppas det, redan till nästa år kanske. Många låtskrivare har hört av sig och vill skriva låtar till mig som Tomas G:son, Bobby Ljunggren och Henrik Wikström.

Du har ju varit med i dansprogrammet Let´s dance i Sverige, berätta hur det gick?
-Jag kom tvåa, men jag känner mig som den store vinnaren. Jag vann över mig själv varje vecka då jag verkligen lyckades prestera med David Watson. Vi dansade ihop mest poäng av alla som var med.

Det har hänt en hel del i år?
-Verkligen. Det har varit ett enormt roligt år hittills. Jag känner mig mer respekterad för den dag är. Jag har fått mycket uppskattning och uppvaktning för den lite mer runda kvinna som jag ändå är.

Vad gillade du nationaldagsfirandet på Svenska skolan i Fuengirola?
-Fantastiskt, jag fick ett sådant fint mottagande med alla barn på scen, jag tycker så mycket om barn, och att jobba med dem. Det var roligt att få sjunga på Solkusten eftersom jag har varit här nere så mycket de senaste sju åren. Jag hoppas på fler uppdrag här nere. Jag fick så många kramar, kanske mina barn kommer att gå i den nya skolan när den står klar.

Vad är det bästa med Spanien?
-Det finns så mycket som är bra, framför allt klimatet, naturen, värmen, människorna, mentaliteten och maten. Har alltid känt mig väldigt fri när jag har varit här. Det är alltid med sorg i hjärtat som jag lämnar Spanien. Jag känner mig lyckligt lottade att kunna få njuta av både Spanien och Sverige. Jag är ju dessutom mycket spansk i mitt sätt, gestikulerar, skrattar och pratar mycket och högt.
-Jag skulle vilja spela in en skiva på spanska. Man är friare musikalisk sett här i Spanien, i Sverige hamnar man så lätt i ett fack. Här uppskattar de den för vad man är. Visst är det många tyckare och tänkare här nere också, men här är det ett tecken på respekt för andra när man sjunger andras låtar.

Vad är ditt smultronställe i Spanien?
-Palma de Mallorca är mitt verkliga smultronställe, därifrån kommer min pappa och där har jag levt under flera år. Jag saknar min pappa väldigt mycket så det är blandat, sorg och glädje, när jag tänker på Palma.
-Här på Solkusten finns många fina platser. Granada, Alhambra gillar jag skarpt liksom Nerja.


Vittsjö