Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Förbättra din hållning och bli av med smärta

Många lider av smärtor i åratal utan att ana att det kan bero på dina fötter. 70–80 % av människor har en felaktig fotställning – foten lutar inåt (pronation, mer vanligt) eller utåt (supination, ovanligt). Avvikelsen ”fortplantar” sig uppåt i kroppen.


Av egitimerad naprapat och akupunktör Charlotta Östing
Tel 617 22 00 31


Leder och ligament arbetar på ett felaktigt sätt, vilket resultera i belastningsskador och smärtor av olika slag.

Överpronation kan skapa problem i knän, höfter och rygg. Fotvalvet faller ner och skapar en inåt rotation som fortplantar sig upp i knän och höft. Sned belastningen i höften kan senare skapa felaktig påfrestning i bäcken och vidare upp i ryggen.

Ett skoinlägg hjälper till att stabiliserar foten, stödjer upp hålfoten och förhindrar då den vridning som annars skulle uppstå och ge irritation i hälsenor, fotsulor och tår.

Inläggen är populära hos alla, från vanliga människor, de som utövar någon sport kanske golf till elitidrottare.

Det är vanligt att man överpronerar mer på ena foten än den andra och det är viktigt att reda ut varför man gör. Det kan t ex bero på att ett ben är lite längre och om man då trycker upp den hålfoten med ett skoinlägg, är det möjligt att man trycker upp problemet i höften eller ryggen. En specialist gör en noggrann analys av hållning, gång och rörlighet med fokus på fotens belastning.


 

Stående på en spegellåda bedöms belastningens fördelning på fotbladet. Därefter gjuts inläggen under belastning på en formkudde samtidigt som man justerar omkringliggande leder till rätt position. Inläggen slipas och är därefter färdiga för användning.

VÄLKOMNA att beställa tid för att göra Dina Balkefors inlägg hos mig på Finca Isidora i Casares!Charlotta Östing
Charlotta Östing
Vittsjö