Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Tvådagarstur till Marocko 22 till 23 februari

Upplev två oförglömliga dagar i Berbernas land med svenska Siv Ling, (auktoriserad guide), som har bott och arbetat i Marocko i många år.


Dag 1
Avresa från Almuñécar på Costa Tropical med buss och uppsamling utmed Costa del Sol till hamnstaden Tarifa där vi tar färjan till Tanger. Vi kör sedan cirka 100 km genom ett storslaget landskap upp i Rifbergen tills vi kommer till en av Nordmarockos mest charmerande och pittoreska städer Chefchaouen som ligger på cirka 650 meter.

Vid framkomsten till Chefchaouen äter vi dagens lunch innan vi gör en gemensam rundvandring på stadens trånga gator. Vi besöker inga monument, vi ska se hur de lever i dessa små berberstäder och byar, tiden skruvas flera hundra år tillbaka.

Små barn på väg från koranskolan, kvinnor som bär stora last med ved på sina böjda ryggar, åsnor med gasflaskor på ryggen för leverans till de blåmålade husen, det gemensamma bageriet, vi ser tvätterskor och ser andra oförglömliga upplevelser.
Staden bjuder också på en storslagen vy över Rifbergen. Vi har fri tid före middagen om vi vill handla något. Middag och övernattning på fyrstjärniga hotell Parador i stadens centrum.
 

Dag 2
Vi äter frukost på hotellet innan vi lämnar denna idyll för att åka 10 mil till Tanger där vi gör en panoramatur med bussen då besöker Herkulesgrottorna och Cap Spartel där vi ser Medelhavet och Atlanten mötas.
Vi äter lunch och vandrar genom Tangers spännande Kasbah innan vi tar färjan från Tanger till Tarifa och vidare med buss till Costa del Sol och Costa Tropical (Almuñecar) till respektive avstigningsplatser.

Pris:
Pris per person i dubbelrum 247 euro
Enkelrumstillägg 25 euro

I priset ingår buss i Spanien och i Marocko, färja T/R, två luncher, en övernattning på fyrstjärnigt hotell med middag och frukost.

Anmälan ska göras till Siv Ling, e-post: guidesiv@gmail.com  tel: +34 609 577 162

Mer Marocko
Den 8 till 13 mars arrangeras en flygresa från Málaga till Casablanca och Marrakech fem nätter och sex dagar där det fortfarande finns platser kvar. Se programmet på svenskamagasinet.nu eller kontakta Siv Ling för program och mer information.
 

Vittsjö