Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Svenska skolan i Marbella med 70 elever

Svenska Skolan Marbella startades 2003 och har sedan starten växt kontinuerligt, från en handfull elever till full kapacitet inför vårterminen 2015 med 70 elever från förskola till årskurs 6.


Att många familjer väljer att flytta till varmare breddgrader märks väl här på skolan då elevantalet fördubblats det senaste året. Skolans nya lokaler i det trevliga området La Alzambra i Marbella är verkligen en inbjudande miljö med stor trädgård och pool, något som skolor vanligtvis inte ståtar med. Rektor Annika Scharnke påpekar värdet med en bra utemiljö i Spaniens varma klimat. Annika är en inspirerande, energisk person och inte alls en typisk rektor.

Hon vill vara med och se att allt fungerar och kombinerar därför rektorsarbetet med att vara lärare. Annika har lektioner i engelska, svenska, drama, textilslöjd och förskolan. De flesta av lärarna är engagerade i flera klasser och lär ut olika ämnen vilket bidrar till en fin gemenskap på skolan.

Man följer riktlinjer för svensk pedagogik där man arbetar efter att inspirera, väcka lust och intresse. I förskolan gäller att man lär genom lek upp till 6 års ålder.

Den svenska läroplanen följs, här finns inga skillnader. Föutom undervisningen i spanska som ligger på extra timmar utanför ordinarie skoltid och inkluderar kultur och traditioner.

Skolbarnen kommer från ett ganska stort upptagningsområde, Fuengirola till Sotogrande, även om majoriteten bor i Nueva Andalucia med omnejd. Till sist kan vi nämna att de flesta betalar skolavgift för att gå här på skolan, med undantag i de fall en förälder är utsänd till Costa del Sol av ett svenskt företag. Vill ni se hur fint det är på skolan, besök då svenskaskolanmarbella.com där ni kan se en film från skolan och hitta kontakt information.
 

Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 

Vittsjö