Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Hej Läsare: Solpiller för en abyl!

Kan detta verkligen vara möjligt? Det låter nästan för bra för att vara sant, att man numera bara ska kunna ta ett piller för att skydda sig mot solens UV-strålar.


Av Anders Rosell, chefredaktör och formgivare

Det hade verkligen passat mig som handen i handsken, då jag har en sällsynt förmåga att både glömma att smeta på mig solskyddsfaktor och därefter klagar över att jag ser ut som en bränd tomat. Ett av produkterna heter colladeen Visage som är en rosa liten tablett som ska bestå av enzymer som ska skydda mot solstrålar – invärtes. I reklamen publicerad i engelska Cosmopolitan sägs det här pillret funka alldeles utmärkt, flera studier har gjorts dessutom.

Nåja, det finns säkert en hake, men visst hade det varit bra, icke minst för oss som lever i den starka spanska solen. tror dock det är säkrast att breda på ett lager solfaktor på utsidan också nu när sommaren är här och solen bränner ännu mer än vanligt. du skyddar väl dig?

En av världens bästa dansare. Världsartisten Joaquín cortés är tillbaka med världsturné och showen ”Gitano” och kommer till Puente Romano Beach Resort i Marbella den 25 och 26 juli. Det är en mycket påkostad show med tiotal dansare, sångare, kör och en levande orkester på 17 musiker. Läs mer på sidan 20.

Tjurfäktning. Ordet besvaras oftast med Fy! Usch! Hemskt djurplågeri! Medan det för andra betecknar 
fest, stämning, spänning och beundran. Läs Britt-Marie Ekmans artikel om denna spanska tradition som väcker så mycket känslor – på sidan 30.

Mer dans! Vi kunde se sångaren och låtskrivaren Graciela Yuste Carlström göra stor succé i en fullsatt Teatro Echegaray i Málaga den 8 maj. Ifjol bildade hon gruppen Camaleón Tango tillsammans med de professionella musikerna och dansarna Daniel López, David Suárez och Arlene Martínez för att skildra den gyllene epoken i Río de la Plata. Du har möjlighet att se henne under hela sommaren då hon uppträder i Torremolinos varje veckoslut. Olas artikel hittar du på sidan 46.

Och så mycket mer, förstås. Trevlig läsning!

 


 
Vittsjö