Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Kära Läsare

En stor del av livet är en kedjereaktion av de val vi dagligen gör. Val och beslut som i sin tur leder till nya frågeställningar.


Det största valet vi gör under en livstid är nog valet av livskamrat.

I maj firar det spanska kungahuset guldbröllop och det firar vi med en omslagsbild av Kung Juan Carlos och Drottning Sofia.

I vår bröllopsspecial ser vi hur par allt oftare väljer bort det traditionella bröllopet i Sverige. Svenska kyrkan i Fuengirola ligger på sjunde plats som mest populära utlandskyrka som utför vigslar.

Vissa beslut ger större konsekvenser än andra.

Svenska Magasinet har träffat Jan Bernadotte och han berättar om vad valet innebar för hans far, Lennart Bernadotte som fick ge upp sin prinstitel då han valde att gifta sig med en ¨kvinna av folket¨. Jan har i sin tur valt att leva ett skandalomsusat liv som rebell och ¨kungahusets svarta får¨. 

Att ha valmöjligheter är ett privilegium.

I valet och kvalet får jag ofta påminna mig om att det är ett typiskt i-landsproblem att ha många valmöjligheter. När jag står i mataffären och svettas över vilken av de 50 olika ostarna jag ska välja. Eller när det största problemet är vilken hundras jag ska välja eller vilken bil jag ska köpa. Ja listan av ¨problematiska val¨ kan bli hur lång som helst.
 
Vi hade 57.000 klick på vår webbsida i februari, varav 17.000 var unika besökare. Vi känner glädje över webbplatsen som Ola Josefsson håller uppdaterad med dagliga spanska nyheter. 
 
Jag vill också passa på att tacka er läsare för ideer, bidrag och tips om innehåll. Inte minst för all positiv respons magasinet har mottagit under våren. Det värmer och gör vårt arbete både roligt och meningsfullt.
 
Trevlig läsning!

Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 

Vittsjö