Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Mäklarringen öppnar kontor i Fuengirola

Den starka svenska kronan, låga bostadspriser, behagligt klimat och kort flygtid från Sverige lockar återigen svenskarna att köpa bostad i Spanien. Nu öppnar Mäklarringen kontor i Fuengirola för att hjälpa svenskar på plats att köpa bostad kring Costa del Sol. Det skriver Mäklarringen i ett pressmeddelande.


Prisnivåerna för bostäder på Costa del Sol ligger idag på samma nivå som 2004.
-Priserna har gått ned drastiskt och man får mycket för pengarna. Den svenska kronan är stark och vi märker av ett stort intresse från svensk sida. Nu kände vi att det var dags att öppna ett Mäklarringen-kontor i hjärtat av Fuengirola på Costa del Sol, säger Mats Limnefelt, VD för Mäklarringen.

Den skandinaviska personalen på nya kontoret har lång erfarenhet av fastighetsmarknaden på Costa del Sol. De har ett etablerat samarbete med spanska banker och jurister.

Hus- och lägenhetsaffärer genomförs på ett helt annat sätt än i Sverige. Samma objekt kan säljas av många olika mäklare. Den mäklare som lyckas sälja först får provisionen.
-Det är viktigt att hitta en mäklare som man känner att man kan lita på när man köper bostad 400 mil hemifrån. Vi arbetar också nära jurister och advokater som hjälper våra kunder, ett måste vid bostadsköp i Spanien, säger Michael Irgens, chef för Mäklarringens kontor på Costa del Sol.

Mäklarringens Spanienkontor, som drivs av det spanska bolaget Lomi Diseño, har tagit fram ett trygghetspaket tillsammans med Advokatfirman IURA Despacho Juridico. Det innehåller alla tjänster man behöver för att göra bostadsaffärer i Spanien med garanti, ända till att köparen har nycklarna i handen. Alla är svensktalande.

En hemsida för just Spanien finns också på adressen www.maklarringen.es
-Det finns en stort intresse kring hur det går till att köpa en bostad i sydligare länder och vad det kostar. Här är vi glada att vi kan hjälpa till med vår kompetens, bland annat när det gäller frågor kring Spanien, säger Mats Limnefelt, VD för Mäklarringen i ett pressmeddelande.

Mäklarringen bildades 1981 och är en av få rikstäckande och medlemsägda mäklarkedjor i Sverige. Idag med närmare 70 kontor över hela Sverige och utlandsförmedling för Spanien, Turkiet, Grekland, Cypern, Thailand och Åland.

Hittar du inte det du söker kan du prova här: 

Google
 

Vittsjö